Percheziții la firme de construcții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

0
4.991 vizualizari
views

La data de 13 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează patru percheziții domiciliare și la sedii de firmă.

Perchezițiile se desfășoară în continuarea cercetărilor într-un dosar penal, instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, pentru evaziune fiscală și spălare a banilor.

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu au la baza operațiuni reale ori care au la baza operațiuni fictive. În documentele fiscale ale societăților ar fi fost înregistrate facturi emise de societăți de tip fantomă.

De asemenea, agenții economici cercetați, cu obiect de activitate în domeniul construcțiilor, nu ar fi înregistrat în contabilitate nici veniturile realizate din alte relații comerciale desfășurate. 

 

Prejudiciul cauzat este estimat la 5.000.000 de lei, din care, pentru 1.700.000 lei, există indicii de săvârșire a infracțiunii de rambursare ilegală de T.V.A..

 

Vor fi puse în aplicare și 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic