Pentru noi, românii, Iisus s-a născut în România

0
1.110 vizualizari
views

Marius Diaconu

Cu aceste gânduri ne-a întâmpinat artistul popular Marius Diaconu în atelierul său de creație zilele trecute. Alături de tatăl său, maestrul Nicolae Diaconu, modelează lutul tradiției românești de mulți ani, cu dăruire și recunoștință față de talentul cu care a fost înzestrat. Prima lucrare ,,Pentru noi, românii, Iisus s-a născut în România” a fost realizată din ceramică și prezentată în Franța, unde a fost apreciată pentru originalitate, întrucât gestul matern ,,legănatul pe picioare” este specific femeilor românce. Exact, vorbim despre scena ,,Nașterii Mântuitorului”. Acest lucru se întâmpla în anul 1995, Maria și Iosif fiind îmbrăcați în straie românești, cei trei ciobani fiind tema Mioriței în Biblie.
Ideea de a realiza lucrarea în mărime naturală și de a o expune în centrul Codlei este un proiect mai vechi, pe care echipa de redacție l-a văzut prinzând viața cu fiecare zi din mâinile acestor ,,făuritori de viu și frumos”, concretizat în acest an în colaboare cu Casa de Cultură a Municipiului Codlea și Primăria Codlea.

,,Grupul a fost făcut în ideea de a aduce un plus de bucurie locuitorilor Codlei, iar lucrarea trebuie văzută, vorbește de la sine– ne-a mărturisit în simplitatea sa Marius Diaconu.


Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic