Patru milioane și jumătate de euro primește Codlea la sfârșit de an

0
4.025 vizualizari
views

A fost acceptată finațarea proiectului ZOOM, în valoare de 4,35 milioane de euro, de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene. Este cadoul pe care administrația codleană îl face la sfârșit de an locuitorilor municipiului.

”Astăzi, 28 decembrie 2017, …. scrie primarul Cătălin Muntean pe pagina sa de facebook într-un comunicat, ”...am primit o veste extraordinară pentru comunitatea noastră. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a publicat rezultatele procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală DLRC și, spre bucuria noastră, proiectul ZOOM a fost printre cele alese pentru a primi o finanțare nerambursabilă de aproape 4,35 milioane de euro, situându-se în prima parte a clasamentului cu un punctaj de 8,68 (poziția a 13-a din 31 de proiecte admise pentru finanțare).

Este de remarcat faptul că au fost respinse proiecte depuse de administrațiile publice locale din orașe și municipii mult lăudate de către detractorii de serviciu. Aș menționa doar câteva dintre acestea: Baia Mare, Cluj, Odorheiul Secuiesc, Satu Mare, etc.
După o muncă susținută, drumuri la București, consultări, discuții și un efort considerabil al echipei de implementare condusă de către doamna Corina Slăveanu, manager de proiect, eu și viceprimarul Mihai Câmpeanu, ne declarăm extrem de mulțumiți de acest rezultat.

Am obținut acest succes cu implicarea totală a echipei din primărie, chiar și cu opoziția consilierilor locali Ciolan Ștefan și Manole Dionisie care și-au manifestat reticența în a vota favorabil pentru acordarea unui sediu GAL-ului (Grup de Acțiune Local), fiind, de asemenea, circumspecți cu privire la șansele de reușită ale acestui proiect.

Strânsa colaborarea care există între mine și domnul viceprimar Mihai Câmpeanu a făcut ca anul 2017 să fie unul extrem de fructuos din punct de vedere al atragerii de fonduri neramburabile, în valoare de aprope 10 milioane și jumătate de euro (1,5 milioane pentru proiectul cu drumurile forestiere, 4, 35 milioane de euro proiectul Mălin, 4,5 milioane de euro proiectul ZOOM). Această sumă reprezintă cât bugetul de investiții pe anii 2014, 2015, 2016, 2017.
Profesionalismul tuturor factorilor implicați face ca astăzi să ne bucurăm de faptul că putem oferi comunității acest cadou de sărbători.

Mai jos vă prezint câteva dintre câteva dintre intervențiile care se vor opera odată cu implementarea acestui proiect:

– INTERVENTII ÎN DOMENIUL SOCIO-MEDICAL, precum: crearea unui Centru Comunitar Integrat (CCI), în care vor fi asigurate măsuri de ocupare, măsuri medicale, măsuri pentru persoane cu dizabilități, etc.; construirea unui bloc de locuințe sociale; montarea sistemelor de supraveghere video (în special în locurile frecventate de copii); amenajarea și dotarea spațiilor publice și verzi cu infrastructură de agrement și sport, precum și mobilier urban; dotarea și dezvoltare sistemului de depozitare/colectare a gunoiului prin pubele securizate și a dotarii cu utilaje de colectat gunoiul a serviciilor publice Codlea; reabilitarea blocurilor ce reprezintă locuințe rezidentiale cu probleme.

INTERVENȚII ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI, precum: reabilitarea/dotarea unităților educaționale, cursuri de educație parentală și consiliere parentală, campanii de ecologizare și educație civică, programe de tipul „școala după școală”, etc.

INTERVENȚII ÎN DOMENIUL OCUPĂRII FORȚEI DE MUNCĂ, precum: dezvoltarea unui incubator de afaceri, necesar sprijinirii afacerilor incipiente; furnizarea măsurilor de ocupare (recrutare, consiliere, formare, mediere și plasare pe piața muncii, târguri de locuri de muncă, etc.), oferirea de granturi minimis pentru finanțarea celor mai bune idei de afaceri.

INTERVENȚII ÎN DOMENIUL MULTICULTURALISMULUI, precum: evenimente de conștientizare și promovare a diversității zonei.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic