Controale ale poliției și inspectorilor RAR

0
4.224 vizualizari
views

Zeci de șoferi trași pe dreapta pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Acțiunile întreprinse de poliția rutieră în cooperare cu specialiști RAR se desfășoară în baza unui plan de acțiune derulat la nivel național ca urmare a parteneriatului încheiat între IGPR și RAR.

Echipaje mixte formate din polițiști rutieri, ingineri și mecanici RAR acționează, zilnic, în baza unui grafic întocmit la începutul fiecărei luni și care acoperă locații din întreg județul.

Activitățile au drept scop verificarea stării tehnice a vehiculelor cu masa maximă total autorizată de până la 3,5 tone. Inginerii și mecanicii RAR verifică nivelul noxelor emise, sistemul de frânare/direcție, serii șasiu, sistem de iluminare, omologarea oricărei modificării aduse vehiculului față de dotarea tehnică a acestuia din fabricație. În cazul neconcordanțelor constate polițiștii sancționează abaterile prevăzute de legislația în vigoare.

Pentru defecțiuni tehnice majore se reține talonul timp de 15 zile și se aplică amendă contravențională. Pentru defecțiuni minore se aplică amendă și se pune în vedere cond. auto remedierea defecțiunii. 
De reținut: Dacă mașina are grave defecțiuni tehnice și are totuși aviz ITP, cercetarea se îndreaptă și împotriva stației ITP carea a dat avizul tehnic.

 
ACTIUNE POLIȚIE ȘI RAR

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic