Pârtiile din Poiana Brașov, pline de copii. Aceștia profită de vacanță, la munte

1
867 vizualizari
views

Pârtiile din Poiana Brașov au fost asaltate de copii. Elevii se bucură de o vacanță binemeritată la munte. În Poiana Brașov au ajuns foarte mulți copii, la schi. Unii dintre aceștia au venit cu părinții, alții în tabere de vacanță. Sunt însoțiți de supraveghetori și monitori de schi. Grupurile se disting foarte repede, peste îmbrăcâmintea de schi poartă veste specifice. Este veselie mare și furnicar la telegondola Poiana Brașov. Copiii sunt îndrumați, atenționați și direcționați către activități. Nu lipsesc nici forțele de ordine carese asigură că se poartă mască la coada de la telegondolă.

Este greu să-i obligi să păstreze distanța, ne spune un jandarm. Ar însemna să facem o coloană de trei ori mai lungă, iar oamenii nu au răbadre. Chiar și așa, nu stă nimeni cu metrul să măsoare.

Părinții spun că s-au săturat să își țină copiii închiși în casă la școala online și afară oriunde mergi să porți mască, iar faptul că se schiază la munte este singurul mod de evadare, mai ales că atunci când te dai cu schiurile nu trebuie să porți mască de protecție.

Ultimul weekend al lunii ianuarie a fost și cel în care s-a depășit cifra de 30.000 de treceri, în ziua de duminică înregistrându-se 30.325 de treceri prin turnichete, totalul weekend-ului fiind de 86.530 de treceri.

Comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, diferența nu este atât de mare, mai ales că în prima jumătate a lunii s-a schiat doar în partea superioară. Dacă în 2020 în luna ianuarie au fost înregistrate 713.367 de treceri prin turnichete, în acest an s-au înregistrat 631.063 de treceri.

Pe lângă creșterea numărului de turiști care preferă să schieze în timpul săptămânii se observă și o tendință a acestora de a schia în partea superioară a masivului Postăvarul, pentru a evita așteptarea la telegondolă sau telecabine. Astfel, în ianuarie 2020 s-au înregistrat 168.775 de treceri prin turnichete la cele două telescaune, majoritatea fiind la telescaunul Ruia, pentru ca în 2021 să se înregistreze 201.430 de treceri prin turnichete la cele două telescaune, în condițiile în care telescaunul Lupului este funcțional din data de 30 ianuarie. Chiar dacă în primele două săptămâni ale acestui an au fost accesibile doar pârtiile din partea superioară, creșterea numărului de utilizatori ai telescaunului Ruia, comparativ cu 2020, s-a menținut și după deschiderea pârtiilor din zona inferioară.

În acest moment se schiază pe pârtiile Kanzel, Lupului, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, Subteleferic, Bradul și Stadion.

Starea pârtiilor este foarte bună, stratul de zăpadă are o grosime de 90 de centimetri.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Si codlea e în scenariu roșu!!…e jale în spital dle stan ,au venit câțiva rromi din anglia și-au infectat un oraș întreg!!!…începând de la angajații primăriei până la cadrele medicale!!..ultimul etaj de la spital e plin,au dus pacienți la sânpetru…!!!..
    Culmea țiganii umbla prin oras fără mască!..în fiecare zi stau în fața la profi!!..sau în promenadă la băut…dacă continuă așa cred ca se va închide orasul definitiv!!..carantină totală!! .dacă până luni nu scad procentele asta va așteaptă!!!…

Comments are closed.