Paradoxul românesc: Să fii înjurat că restitui banii din taxa auto, luați de predecesorii tăi

0
1.759 vizualizari
views

În România noastră pitorească, în care cuvântul ”manipulare” este la ordinea zilei, în care haterii pândesc orice gafă și gemetele unora s-ar auzi pe ulițele satului dacă prostia ar durea, am citit în urmă cu puțin timp pe rețelele de socializare români care s-au manifestat grobian la adresa actualilor guvernanți, când aceștia au anunțat în spațiul public că ANAF a restituit românilor taxa de mediu colectată ilegal până la anularea acesteia de un guvern care a promis în total anularea a peste 100 de taxe.

Mesaje de gen ”mincinoși, țară de căcat, să vă duceți dracu, ciumă roșie…” sau alte epitete, au apărut ca răspuns la articolul publicat de Gazeta Brașovului: ”Guvernul PSD restituie taxa auto, până marți, 21 mai 2019”.

Habar nu aveam de termen, însă, fiind unul dintre cei care avea de recuperat acea taxă, după ce în prealabil depusesem documentele doveditoare la ANAF, m-am dus repejor la bancomat. Și banii erau acolo, în cont. Mai mult de atât, din informațiile primite de la ANAF în cursul zilei, am aflat că până la sfârșitul lunii iulie se va da și dobândă pentru timpul în care banii mei au fost în posesia statului.

Concret, pentru cei 2457 de lei restituiți, urmează să mai primesc încă 735 lei.

Poate că n-or fi ăștia (guvernanții) cei mai deștepți, cei mai buni și cei mai frumoși, dar este pentru prima oară în ultimii 20 de ani când am primit ceva înapoi. Și mă-ntreb, cum naiba să-i înjuri? Pentru că …ce? Pentru că s-au ținut de promisiune?

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic