Pamflet dintr-o străfulgerare post mortem

0
1.171 vizualizari
views

De ce sa-l urăşti pe Mitzi?

de Artur Salas

Trebuie precizat din capul locului că Mitzi face parte dintr-o minoritate sexuală. Este însă un caz particular al acesteia, rar întâlnit, care de fiecare dată, generează ample discuţii şi contradicţii în tabăra observatorilor. Mitzi este homosexual în stare latentă. Personal, cred că nici el însuși nu este conştient de ceea ce reprezintă. Unii spun că asemenea confuzie este vecină cu prostia, alții mai indulgenți spun că „omul se caută încă” sau „are personalitatea în formare”. Indiferent de abordare, iese în evidenţă o stare clară de dezechilibru psihic.

Poziţia societăţii noastre faţă de această maladie este, încă, una corectă. Oamenii cu raţiune şi cu principii morale nu pot să accepte şi nici măcar să tolereze singura boală psihică cu valenţă de pandemie.
Resimţind această stare de fapt, Mitzi îşi reprimă manifestările furibunde şi de înaltă intesitate ale bolii. Imaginaţi-vă personalitatea lui Mitzi ca fiind o oală cu ciorbă de fasole boabe. Ca urmare a reprimării, este lesne de înţeles că oala, nu este o oală ca toate celelate, ci este o oală sub presiune aflată pe focul iute al ritmului alert de viaţă, caracteristic vremurilor pe care le trăim.

Din boabele de fasole fierte, erup cu putere manifestări de tip “fata morgana” ale maladiei: ideea de sensibilitate exacerbată şi trasături roz bombon aferente celor mai slabe reprezentante ale sexului slab.
Homosexualitatea înăbuşită capată în acest fel, aspectul grijii faţă de semeni, grijii faţă de mediul înconjurător (copaci, balene etc.), duce la ample gesturi de pseudo-caritate şi emanaţii artistice dubioase. Toate acestea tâşnesc prin supapa oalei, că alminteri Mitzi ar exploda. Dar din păcate, aceste nobile sentimente sunt doar abur. Perdea de fum fără consistenţă, menită să mascheze crudul adevăr: boala!
Şi atunci întreb:
De ce să-l urăşti pe Mitzi? Pentru că este homosexual latent sau pentru că este fals?
Răspunsul:
Nu trebuie să-l urăşti pe Mitzi! Trebuie sa-l compătimeşti…
– Sănătate, Mitzi!
Pamflet fără referire la persoane reale, exceptându-le pe cele care singure şi nesilite se identifică cu profilul.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic