Orchestră Simfonică din România, pe scenele legendare ale Italiei!

0
715 vizualizari
views

În perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2020, Filarmonica Brașov a fost prezentă pe 4 dintre cele mai celebre scene din Italia, destinate muzicii clasice. Parte dintr-un proiect unic, inedit,  „Lisztomania”, Orchestra Simfonică brașoveană, ambasadorul cultural al orașului de la Poalele Tâmpei, a susținut în aceasta perioada concerte  alături de faimoșii pianiști italieni Maurizio Baglini, Marcello Mazzoni, Andrea Padova  și Marco Scolastra în cadrul unor concerte eveniment.

După Reggio Emilia și Teatro Comunale Luciano Pavarotti din Modena, mini-turul italian al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Brașov a ajuns la Foligno, urmând să concerteze la Genova International Music Youth Festival!

Italia, locul plin de istorie, este regina incontestabilă a operei. Această artă a fost inventată aici în secolul al XVI-lea și de atunci multe din cele mai mari opere ale lumii au fost scrise în frumoasa limbă italiană, cu siguranță, limba perfectă pentru a cânta opera, prin interpreți celebri ca Puccini, Verdi, Bellini și Salieri contemporani ai lui Mozart . Nici nu mai vorbim de cântăreții de teatru italieni, cei mai buni din istorie, de la Luciano Pavarotti și Enrico Caruso la Andrea Bocelli și Cecilia Bartoli. În particular, Modena, capitala nordică a operei italiene, a lăsat să răsară astrul celei mai luminoase voci care a deschis orizonurile iubitorilor frumosului: miraculosul tenor Luciano Pavarotti.

Maestrul FOLIGNO, Aldo Sisillo, a dirijat glorioasa Orchestră Filarmonică Brașov și faimosii pianiști italieni Maurizio Baglini, Marcello Mazzoni, Andrea Padova în cadrul concertului inaugural al sezonului de concerte 2020 al Amici della Musica di Foligno programat la Foligno vineri, 31 ianuarie, la ora 21.00, la Auditoriul San Domenico. Un adevărat eveniment muzical, poate chiar un unicum, al cărui titlu vorbește de la sine: „Lisztomania”.


Un concert de o mare frumusețe și raritate. O mare întâlnire simfonică, după cum a fost definită de Asociația Folignate, care pentru cel de-al 39-lea program încredințează concertul inaugural repertoriului  „Lisztomania”, în interpretarea celor trei pianiști italieni celebri – Maurizio Baglini, Marcello Mazzoni, Andrea Padova – împreună la Orchestra Filarmonică istorică din Brașov. Fondată în 1878, formație de prestigiu care între secolele XIX și XX a de personalități precum Johann Strauss, Johannes Brahms, Richard Strauss. George Enescu, Edwin Fischer.

Prin urmare, pe podium dirijoral a fost Maestrul Aldo Sisillo, muzician de prestigiu, dirijor al unor importante orchestre italiene și străine, de la Orchestra Regio di Parma, până la cea a Academiei Filarmonice din Sankt Petersburg, la Academia Liszt din Budapesta până la direcții în statele Unită, în China, Mexic. El este încă un compozitor, precum și regizor și director artistic al Teatro Comunale di Modena și al Festivalului Națiunilor din Città di Castello. vocea cunoscută a Rai Radio3 va oferi publicului coordonatele unei seri intense și zimțate care îi va urma lui Marcello Mazzoni în virtuozitatea extrovertită a Primului Concert, Andrea Padova în construcțiile armonice inovatoare ale celui de-al doilea concert și Maurizio Baglini spre romantismul întunecat care impregnează Totentanz, piesă articulată sub forma parafrază tipic lisztiană.

Concert ambițios, nerealist de un solist, propunerea s-a născut din prietenia celor trei pianiști cu intenția, declară ei, „să aducă un omagiu marelui compozitor maghiar, într-o sărbătoare a pianismului italian”.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic