Onor și eroilor comunei Dumbrăvița

0
1.104 vizualizari
views

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor a fost prăznuită aşa cum se cuvine şi la Dumbrăviţa. Dis de dimineaţă localnicii, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi-au îndreptat paşii spre biserică. La finalul Sfintei Liturghii, ţânţărenii au participat la Slujba Parastasului pentru eroii căzuţi pe câmpurile de luptă în apărarea Patriei şi a credinţei strămoşeşti. Slujba de pomenire a fost oficiată de preotul paroh la Monumentul Eroilor din comună.

Tradiţia spune că la 40 de zile de la Înviere, în ziua Înălţării Domnului, se înroşesc ouă şi se pregătesc bucate, întocmai ca la masa de Paşti. Iar la Dumbrăviţa tradiţiile se mai păstrează! La loc de cinste în faţa Monumentului Eroilor au fost aşezate coşuri cu ouă roşii şi ouă încondeiate, făcute de localnici în cadrul atelierelor organizate prin proiectul „Tradiţii de Paşti”. Îmbrăcaţi în portul naţional şi cu mândrie în suflete, tinerii iniţiaţi în arta încondeierii au venit să aducă la sfinţit ouăle pe care le-au realizat în ultimele săptămâni.

Alături de localnici au fost prezenţi primarul, viceprimarul şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, partidelor politice, Armatei şi Jandarmeriei. În memoria eroilor neamului nostru, aceştia au participat şi la festivitatea de depunere a coroanelor de flori. La final, oficialităţile au avut parte de o surpriză, cei mai mici participanţi la activităţiile proiectului „Tradiţii de Paşti”, le-au dăruit câte un ou încondeiat chiar de mânuţele lor. Pe feţele tuturor puteai citi bucuria şi mândria că la Dumbrăviţa tinerii se străduiesc să ducă mai departe tradiţiile păstrate cu sfinţenie de la străbunii noştri.

Vezi AICI galeria foto.

Hristos S-a Înălţat!

ziua eroilor comuna Dumbravita (23) ziua eroilor comuna Dumbravita (32) ziua eroilor comuna Dumbravita (33) ziua eroilor comuna Dumbravita (39) ziua eroilor comuna Dumbravita (53)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic