O trupă din Codlea cu recunoaştere internaţională – „The Marker”

2
3.348 vizualizari
views
The Marker
The Marker
The Marker
The Marker

„Masura calitatii vietii unui om, este determinata de numarul de persoane care au fost influentate pozitiv de acea persoana. Daca numai o persoana a fost schimbata in bine, dea lungul unei vieti apoi totul se merita. Nu costa nimic pentru a zice o vorba buna sau de a da o mana de ajutor, este suficient pentru a lasa un semn in vietile oamenilor.” The Marker
Cunoscuti ca membrii ai fostei trupe Natural (Codlea – Brasov), Paul Mates si Andrei Prodan au inceput un nou proiect impreuna cu Octav Capota (KL), care se doreste sa fie un material adresat tinerilor, adoptand  o atitudine nonconformista fata de conservatorismul muzical existent in mediul crestin actual din Romania.
Andrei Prodan (bass-backing vocals) a inceput sa cante la chitara acustica la varsta frageda de 10 ani iar  la numai 12 ani a inceput sa invete la chitara bass. A inceput la bass deoarece era nevoie de un bass-ist la biserica pe care o frecventa. La inceput nu acorda prea multa atentie bass-ului deoarece credea ca este un instrument fara importanta dar dupa un timp a inceput sa-i placa si a devenit „una cu chitara bass”.
Octav Capota (tobe) de la o varsta frageda a fost atras de muzica. Visul de a canta la un instrument a devenit realitate cand in clasa 1 a inceput sa invete la vioara si la pian. La varsta de 16 ani, placerea de a canta la tobe l-a determinat sa adere la prima sa trupa, „KL”.
Cantand cu mai multe trupe si artisti: Crista Capusan, Catre Cer, Claudiu Ursache si altii, Octav isi perfectioneaza tehnica si incepe sa fie un tobosar foarte bun. In 2006 cantand la un eveniment, Octav este auzit de Paul Mates si discutand, se infiripa in mintea lor visul de a forma o trupa rock impreuna.
Paul Mates (chitara electrica-vocal) a inceput sa cante in 2002 ca parte a unei trupe pop rock (Natural). A plecat in vara lui 2007 cu gandul de a nu mai canta, pentru a fi mai aproape de slujba si de sotia care era insarcinata.
Retragerea sa din muzica a durat mai putin de 6 luni timp in care a pus bazele unei noi trupe: The Marker.

Cu o viziune noua, proaspata, cantece si idei noi, avandu-i pe Andrei si Octav alaturi si ajutorul unei prietene din Anglia, Angela Maxim care scrie versuri, decide sa inceapa un proiect nou care sa duca spre noi limite ce nu au fost atinse in anii trecuti.Inainte de concursul GBOB, Paul Mates ii propune lui Claudiu Ursache sa cante impreuna cu ei, deoarece ideile incepusera sa prinda contur si se dorea ca Mates sa fie concentrat mai mult pe voce si sa existe un super chitarist care sa preia treaba cea grea, iar cum  Claudiu a gasit in trupa anturajul perfect ca sa isi indeplineasca visul, s-a inceput colaborarea si cu Claudiu Ursache.

Claudiu Ursache (chitara electrica) nascut intr-o familie cu pasiune pentru muzica, isi incepe viata artistica la varsta de 9 ani .Inca din copilarie invata sa cante la pian si chitara acustica, iar de la varsta de 15 ani se concentreaza doar pe chitara acustica. Primeste sprijinul unor muzicieni respectabili din Romania si isi continua ascensiunea in cariera muzicala la Bucuresti. Primul lui concert il sustine la varsta de 16 ani cu trupa crestina Catre Cer, care are un succes neasteptat in 2007,  in 2008 prietenii apropiati il indeamna sa se alature proiectului trupei The Marker, cu care sustine primul concert in 2008 la Bucuresti .

Comparativ, trupa The Marker abordeaza un stil mai dinamic, pastrand latura alternativa, prin care sa capteze atentia tinerilor, si in special a celor ce nu au tangenta directa cu un mediu crestin.
Paul Mates, Andrei Prodan, Octav Capota si Claudiu Ursache au inceput colaborarea sub numele de The Marker si au semnat un contract muzical cu casa de discuri Roton.                                                                                                                               2010 a fost un an plin de  concerte in diferite zone ale Europei si nu numai, sa nu uitam si de turneul de caritate sustinut in mai multe orase din Romania pentru Sorin Gologan un baiat de 14 ani din Codlea.  Pentru 2011 multi dintre fanii lor asteapta cu nerabdare lansarea unui album .  Succes baieti !

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. […] O trupă din Codlea cu recunoaştere internaţională – “The Marker&rdqu… Wed Feb 02, 2011 22:10 pm “Masura calitatii vietii unui om, este determinata de numarul de persoane care au fost influentate pozitiv de acea persoana. Daca numai o persoana a fost schimbata in bine, dea lungul unei vieti apoi totul se merita. Nu costa nimic pentru a zice o vorba buna sau de a da o mana de ajutor, este suficient […] […]

  2. BRAVO LOR!!! SUNT MANDRA CA AVEM SUFLETE INTELIGENTE SI IN ORASUL NOSTRU SI CARE AU STIUT SA I-SI ARATE MARETIA SI PUTEEA DE A DEMONSTRA SI ALTOR NATIUNI CA PUTEM. LE DORESC MULT SUCCES.CU STIMA SI RESPECT F.EDINA

Comments are closed.