O administrație mai suplă, digitalizată, orientată către rezolvarea simplă a nevoilor comunității

1
757 vizualizari
views
Am 36 de ani și fac parte dintr-o familie de liberali cu un trecut strâns legat de istoria Codlei, comunitatea în care am crescut și în care am primit primii șapte ani de acasă. Fac parte dintr-o familie cu străbunicii și bunicii deportați de către partidul comunist. Am învățat în familia mea ce înseamnă să suferi și să lupți pentru ideile liberale, să ai coloana vertebrală în fața populismelor și a mani- pulărilor oamenilor conduși doar de interese de partid sau de interesul de a obține avantaje personale din politică și prin intermediul ei.
 
Am absolvit Colegiul „Dr. Ioan Meșotă“ acumulând experiența necesară ulterior în obținerea licenței în domeniul științelor juridice și administrative cu specializarea în administrație publică.
Am luat viața în serios și m-am angajat la vârsta de 19 ani în cadrul companiei în care lucrez și astăzi. Momentan ocup funcția de director în cadrul SC Tess SRL, postură din care am avut ocazia să cunosc și să analizez foarte multe tipuri de oameni și comportamente. Această experiență m-a făcut să înțeleg deciziile și atitudinea colegilor mei de partid și a celor din opoziție din cadrul Consiliului Local Codlea.
 
Din anul 2018 dețin funcția de Președinte al Partidului Național Liberal, filiala Codlea, o poziție care mă onorează și mă obligă să aplic o politică modernă la nivel local. Nu sunt condus de interese de partid, nu aștept să fiu sunat și să mi se dicteze „de sus“ când e vorba de interesul comunității în care am crescut alături de familia și prietenii mei. Această postură este deja ocupată de colegii mei „muți“ timp de patru ani în slujba comunității și care acum au o campanie guralivă și agresivă, plină de promisiuni populiste, fără șanse reale de realizare.
❗️Nu accept ca membrii noștri, candidați la alegerile locale să stea în ușile bisericilor și să salute din interes oamenii de rând, cerșind umil voturi.
❗️Nu accept o strategie de campanie in care sa promitem orice pentru orice vot.
Nu sunt adeptul campaniilor electorale tradiționale în cartierul Mălin, o parte a Codlei care are nevoie de integrare, nu de cadouri. Aceasta zonă mă preocupă de mult timp, dar mai ales acum, când candidații PSD au promis că vor mai adăuga o stradă și vor să extindă acest cartier. Locuitorii acestui cartier trebuie să fie integrați în societate. O parte dintre ei încearcă acest lucru și îi vom susține cât timp respectă comunitatea mare în care trăiesc. Nu cred că trebuie mărit acest cartier până nu rezolvăm măcar asfaltarea străzilor.
 
Noi, echipa liberală, ne mândrim cu proiectele finalizate sau în curs de finalizare. Codlea este un oraș liberal și asta ne-a adus mereu în poziția de a decide. Campaniile electorale au fost și trebuie să fie despre reali- zări și planuri de viitor, un concurs
continuu de idei pentru comunitate. Mă miră acum că aceia care timp de patru ani nu au mișcat un deget pentru Codlea din postura de consilieri locali, acum au toate soluțiile pentru orice problemă.
 
În ultimul an și jumătate am avut primar din partea PSD și sincer, nu-mi place când iarba e tunsă în august și peticele de asfalt se aplică doar în septembrie. Am trăit în această perioadă un episod trist, o administrație roșie… în care promisiunile nu au reușit să mențină ritmul realizărilor din anii precedenți. Acum asistăm la un atac mediatic cu soluții la absolut orice problemă, soluții care, dacă veneau din interes pentru cetățean, veneau la vremea lor, nu doar în campanie electorală.
Noi nu ne dorim să ne zdrobim contracandidații, nu asta este miza noastră. Miza noastră este să ducem la capăt proiectele începute, să aducem soluții noi, realiste, să menținem o administrație liberală într-un județ liberal în care deja avem o colaborare strânsă cu Adrian Vestea, președintele Consiliului Județean. Este o axă normală de lucru care nu izolează municipiul nostru de restul județului. Ne dorim proiecte care în viitor să se bazeze pe deschide- rea aeroportului de la Ghimbav, un obiectiv care, gestionat corect, va aduce investitori și implicit locuri noi de muncă și contribuții mărite la bugetul local.
Am gândit o administrație mai suplă, digitalizată, orientată către rezolvarea simplă a
nevoilor comunității.
 
Calea normală, urmând exemplul din Cluj sau Oradea este să facem același audit în administrația locală care a demonstrat acolo că tinerii competenți pot să crească în primărie și că primăria trebuie să respire un aer nou, un aer modern care sa îi susțină profesional pe care își respectă munca și să îi taxeze pe
cei care au condus de sus, de prea mult timp departamente cu rezultate nesatisfăcătoare.
Nu sunt de acord cu mărirea organigramei și a posturilor din primărie, așa cum nu sunt de acord ca acestea să fie deja promise în schim- bul voturilor. Trebuie să înțelegem că este în defavoarea noastră, a tuturor sa îngreunăm bugetul de dragul postului de primar și viceprimar.
Printre preocupările mandatului meu viitor se numără și consolidarea legăturilor dintre Consiliul Local și mediul de afaceri al Codlei, o categorie de investitori mari și mici ale căror probleme și soluții trebuie să fie mai atent analizate. Mediul privat și cel administrativ trebuie să conlucreze pentru o dezvoltare seri- oasă a economiei locale. Consider că asfaltarea zonei industriale dinspre Hălchiu este un prim pas în acest sens, un pas care să confirme că susținem mediul local de afaceri și că înțelegem importanța prezenței lor în comunitate.
🏅Aducem în fața dumneavoastră candidați la Consiliul Local, oameni cu experiență, cu o educație REALĂ, oameni care au dovedit până acum că atât în administrație, cât și în viața privată au un cuvânt de spus.
Prin încrederea dumneavoastră vom duce la capăt proiectele realiste propuse și vom duce comunitatea noastră pe harta orașelor liberale care au dovedit deja că sistemul învechit de administrație este costisitor și ineficient.
Orașul nostru este azi imaginea dezorganizării, iar nouă, Partidului Național Liberal, nu ne face cinste.
🏆Vă aștept la votul din data de 27 septembrie să demonstrăm împreună că orașul este înainte de toate, al oamenilor, iar administrația va deveni a lor și pentru ei.
Articol comandat de Partidul Național Liberal, Filiala Brașov, publicat de Zeiden Media Design SRL, CUI AEP 21200012.
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. V-ați ales greșit Omul pentru primărie,păcat aveați o șansă istorică, dar ați ratat -o !!!..nu poți să vi în fața oamenilor cu astfel de indivizi,..nu se face campanie pe Facebook,cu dragi codleni…sau sunt mândru că sunt codlean…a zburat puiul cu ața ..nu știu cum a putut să-l păcălească pe Adrian Vestea….

Comments are closed.