Nu uita că ești român! Proiectul voluntarilor Clubului IMPACT CTSM din cadrul Colegiului Tehnic „Simion Mehedinţi” Codlea.

0
1.738 vizualizari
views

IMG_2332 (Copy)

Proiectul educațional „Nu uita că eşti român!” realizat cu ocazia zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României de către voluntarii Clubului IMPACT CTSM din cadrul Colegiului Tehnic „Simion Mehedinţi” Codlea este un proiectul care are ca scop marcarea Zilei Naţionale a Românilor. Activitaţile implementate până în prezent au fost: realizarea de materiale informative-flayere, materiale cu simbolul României, interpretare de cântece patriotice şi sondaj in rândul elevilor, profesorilor şi cetăţenilor pe un eșantion de 200 persoane.

În urma centralizării sondajului s-au constatat următoarele: 98% dintre participanții la sondaj cunosc semnificatia zilei de 1 Decembrie si unde a avut loc Adunarea de la 1 Decembrie 1918, dar, din pacate,  doar  pentru 3% dintre participanții la sondaj,  Ziua de 1 Decembrie  are o semnificatie aparte și  este zi de sărbătoare.

Activitățile continuă în ziua de 1 Decembrie,  în Codlea şi în Braşov.

IMG_9253 (Copy)

 

1 Decembrie

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

 

SEMNIFICAŢIE :    ZI A UNITĂŢII NAŢIONALE.

În 1859 la 24 ianuarie prin unirea Moldovei cu Ţara Românească s-au pus bazele statului naţional numit oficial România din 1866. Primul  război mondial a schimbat organizarea Europei şi a creat posibilităţi pentru dreptul la autodeterminarea popoarelor. Miscările naţionale româneşti au culminat in cursul anului 1918 când la 27 martie 1918 Parlamentul de la Chişinau a proclamat Unirea Basarabiei cu România .

În Bucovina la 28 noiembrie 1918 Congresul  General  al Bucovinei  a votat Unirea  cu Statul Român . Proclamarea Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului, act realizat in cadrul unei mari Adunari Naţionale de la Alba-Iulia la 1 Decembrie 1918. Unirea şi formarea statului Naţional Unitar Român, a fost recunoscută prin tratatele internaţionale care au pus capat Primului Război Mondial.

1 Decembrie este Ziua Naţională a României, începând din vara anului 1990. Anul acesta, sărbătorim 95 de ani de la Marea Unire din 1918.

Material realizat de voluntarii de la Clubul Impact  din cadrul Colegiul Tehnic “Simion Mehedinţi ” Codlea

 IMG_9234 (Copy)

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic