Noua Dreaptă, un îndemn pentru toată țara în marșul de la Brașov

8
1.595 vizualizari
views

8. mars brasov (Copy)

Noua Dreaptă – filiala Braşov, a organizat duminică, 4 august, Marşul în memoria ostaşilor care au căzut în Primul Război Mondial pentru România Mare. Manifestanţii au pornit la miezul zilei din faţa statuii lui Andrei Mureşanu, au strabătut străzile Eroilor, Republicii, Piaţa Sfatului, str. George Bariţiu, str. Prundului, cu oprire şi depunere de coroane la mormântul lui Andrei Mureşanu de pe str. Gheorghe Baiulescu, după care s-au oprit în faţa Statuii Soldatului Necunoscut din Piaţa Unirii.

9.mars brasov (Copy)

Motto-ul manifestării  a fost  „Vrem România Mare, nu regionalizare” şi vine pe fondul tentativelor de regionalizare a României, un proces pe care Noua Dreapta îl respinge pentru următoarele considerente:

REGIONALIZAREA cu parlament regional şi mai ales preşedinte regional este doar un eufemism pentru FEDERALIZAREA MASCATĂ a României.

REGIONALIZAREA va slăbi statul român, nu-l va întări şi va încuraja acţiunile separatiste şi autonomiste ale maghiarilor din Harghita şi Covasna.

REGIONALIZAREA va spulbera şi bruma de autoritate a statului român, lăsând populaţia regiunilor la cheremul unor mafii locale, pe care nimeni nu le va mai putea dezrădăcina vreodată. Practic, de la actualii baroni locali se va trece la baroni regionali.

REGIONALIZAREA nu va duce la diminuarea birocraţiei, ci la înfiinţarea unei suprastructuri, situată între ministere şi judeţe, care va îndepărta decizia de cetăţean. În plus, fiecare contribuabil va trebui să suporte, din taxe şi impozite mărite, cheltuielile ocazionate de funcţionarea aparatului birocratic al regiunilor.

REGIONALIZAREA  se înscrie în planurile Comisiei Europene de distrugere a tuturor statelor naţionale si de a  transforma Uniunea Europeana într-o federaţie de regiuni sub numele de Statele Unite ale Europei.

REGIONALIZAREA va subordona regiunile nu guvernului României, ci Comisiei Europene, aceasta însemnând de facto şi de jure transferul suveranităţii naţionale către guvernul UE. Vice-premierul Liviu Dragnea a afirmat că “exerciţiul financiar al Uniunii Europene 2014 – 2020 trebuie sa găsească regiunea administrativa în România, în aşa fel încât regiunea sa devina partener direct cu Comisia Europeana şi nu Guvernul României”.

REGIONALIZAREA nu va aduce României mai mulţi bani din fondurile europene, la guvernare fiind aceleaşi găşti politice care in perioada 2007-2012 au atras doar 10% din banii cuveniţi României.

REGIONALIZAREA este un proiect care pune capăt unui ciclu de un sfert de secol de slăbire a instituţiilor Statului Român.

Pe cale de consecinţă, România în general şi Braşovul în particular nu vor avea nimic de câştigat de pe urma regionalizării, un proces care are ca scop final desfiinţarea Statului Român.

Au luat cuvântul: Remus Rădoiu liderul filialei Braşov , Cristian Grigoraşi, Responsabil Departamentul pentru românii din Harghita şi Covasna, av. Tudor Ionescu, liderul Noii Drepte si alţi lideri ai organizaţiei.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

8 COMENTARII

 1. Praf in ochi pentru fraieri ,hai sa fim seriosi astea sunt adevaratele probleme ale tarii noastre ???De ce nu sa iesit in strada pentru scaderea taxelor si impozitelor ….De ce nu sa iesit in strada pentru a protesta impotriva celor care au subminat economia acestei tari de 23 de ani indiferent de culoarea lor politica ?se vede cu ochiul liber ca romanul de rand o duce din ce in ce mai rau iar genul asta de manifestatii sunt praf in ochi pentru fraierii ca noi ….prostimea cum mai suntem noi numiti de bravii nostrii conducatori …masa de manevra ..masina de vot pentru ca ei sa jefuiasca sub protectia legii aceasta tara ……sincer imi este scarba totala de clasa politica din aceasta tara

  • Perfect Luc! Pretexte se gasesc intotdeauna. Stai acasa linistit si bolboroseste ca „nu se face”. Daca te uiti pe lista de actiuni ND, o sa gasesti si temele pe care le-ai abordat. Anul trecut Noua Dreapta a iesit in strada, in Brasov, impotriva intregii clase politice. A pichetat mai multe sedii de partide. Tu unde erai?

   • Paul, e foarte simplu sa abordezi teme nationaliste populare si superficiale (nationalizare, homosexualitate, religie, clasa politica samd) pentru a atrage sustinatori.

    Intre timp, insa, politica, diplomatia si eficienta nu inseamna extrema populiste, si nici manifestari fara substanta. Pana ND nu va avea ca mambri o lista impresionanta de academicieni, economisti, specialisti pe drepturile omului samd., nu reprezinta nimic si pe nimeni cu pretentie sau o anumita complexitate sufleteasca si intelectuala.

    Poate fi un raspuns prea dur, dar Romania are nevoie de profesionsti obiectivi si deschisi curentului actual european, nu demonstranti cu inclinatii spre dreapta usor manipulabili si cu o proasta intelegere a ideea de patriot.

    • Perfect adevarat ….domnule ,cat despre comentariul domnului Paul pot sa i dau un raspuns in felul urmator …sunt implicat intr o miscare anti taxe care chiar de curand a avut o manifestatie in Bucuresti si am fost prezent acolo ..este libera mea alegere pe cine sustin in cazul de fata evit genul de manifestatii de genul nationaliste sau alte chestii populiste .in cazul dumneavoastra va urez succesc cu miscarea ND

    • Almanah, iti inteleg punctul de vedere si sint si de acord intr-o anumita masura. Dar concret, tu ce faci pentru a transpune ideile tale in practica? Toti romanii se asteapta sa rezolve altii problemele si sunt experti in ce ar trebui sa se faca. Eu personal as vrea sa vad mai multi romani facand decat vorbind.
     ND sigur nu este o organizatie perfecta si se pot aduce o sumedenie de imbunatatiri. Dar macar fac ceva. Sincer, imi doresc sa apara cineva sa faca treaba mai buna, dar nu apare nimeni. Nimeni nu vrea, toti stau pe margine si isi dau cu parerea.

     • O intrebare buna.

      Nu voi vorbi despre persoana mea pentru ca am prea multe retineri, dar iti voi spune ce reprezinta pentru mine momentul adevarului (in contextului patriotismului): sunt curios sa vad cum are sa reactioneze generatia educata dupa 2007, cand studiul in strainatate a devenit atat de usor. Cei care se vor intoarce cu rezidentiate, practica, experienta si rigurozitatea unor scoli de prestigiu, sau doctorate facute in vest vor fi unii dintre adevaratii patrioti – pentru ca e un sacrificiu de insemnatate sa te intorci in Romania, stiind cat de multe dificultati, ce mentalitate si nepotism exista in sistemul unversitar, medical sau stiintific romanesc.

Comments are closed.