Muribundul Spital Codlea operat pe suflet deschis

6
1.398 vizualizari
views

La cea de a treia manifestatie de protest sau de sustinere, ca nici nu mai stiu, a Spitalului Municipal Codlea, actiune ce s-a desfasurat in promenada orasului, am simtit agonia unui spital muribund, a carui soarta a fost pecetluita zilele trecute de catre Ministerul Sanatatii. Spitalul va deveni azil de batrani. Un spital ramas nu doar la mila autoritatilor, ci si la mila cetatenilor, cei mai multi dintre acestia insensibili la problemele cu care se confrunta comunitatea. Si, ca o ironie a sortii, in timp ce cativa oameni (tot mai putini) se lupta din rasputeri sa salveze spitalul, cei mai multi vorbesc pe la colturi despre doctorii care nu merita sa fie salvati, acei cativa, care asteapta sa le dai plicul cu bani pentru a te trata in regim de urgenta. „Au ajuns la mila noastra” – a spus o doamna..

„Ar merita sa-i lasam sa moara asa cum ne fac si ei cand ne ducem grav bolnavi la spital” – a continuat doamna..

Saptamana viitoare va avea loc o noua manifestatie, la fel ca in cantecul „Podul de piatra s-a daramat” , una mai mare si mai frumoasa, asa cum nici manifestatia de astazi nu si-a atins scopul, cei implicati traind cu speranta ca saptamana viitoare va fi altfel.  Da, Doamne, sa ramana spitalul, ca si-asa celor mai multi nu le pasa!

Manifestatie Pro Spitalul Municipal Codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

6 COMENTARII

 1. Este de plans, iar unii mai carcotesc sau rad pe la colturi. Departe de a fi cinic, se va mai duce un rand de babe si unul de mosnegi ca sa pot privi generatia urmatoare plangand in hohote. Nu stim sa ne respectam batranii, dar vom avea pretentia sa fim respectati de copiii nostri intr-o buna zi.

 2. Stiati ca ?In Codlea traiesc cei mai sanatosi cetateni din Romania.
  Dupa numarul de persoane participante la protestul de sambata (150),putem spune lucrul acesta.
  Intrebare pertinenta,unde au fost angajatii spitalului in cele trei sambete de protest?,in promenada eu personal nu i-am vazut si aici ma refer la doctori, asistente, infirmiere si personalul auxiliar,ei ar fi trebuit s-a iasa primii in strada pentru ca si locurile lor de munca sunt in pericol,dar nu au facut-o,de ce?
  Dar isi fac probleme ce o sa faca daca se inchide spitalul,eu sunt mai direct si le spun sa nu-si faca probleme, resurse au, bineinteles daca au pus ceva sub saltea din numeroasele „atentii” pe care stim cu totii ca multi dintre noi le-am dat.
  Se pune intrebarea de ce am dat aceste atentii?pentru ca nu eram tratati corespunzator iar altora li se spunea pe fata ca trebuie sa dea acele atentii pentru anumite operatii si nu numai.
  Eu personal platesc CAS de 20 ani si am fost internat o singura saptamana in aceasta perioada, vin si intreb, ce s-a intamplat cu banii mei din aceste cotizatii?si sau strans ceva bani, iar acum daca ma duc pentru o simpla consultatie sunt obligat sa o platesc, sunt multe de spus in sensul acesta dar trebuie sa tacem si sa suportam deciziile de rahat mai marilor tarii.

 3. Scuze,cred ca restul pana la 150 erau politisti si jandarmi.
  Daca era un altfel de eveniment cu mici si bere gratis, ar fi fost omorul de pe lume in promenada,din pacate numai la astfel de evenimente participa codleni

 4. Ar fi pacat sa se duca de rapa spitalul din Codlea…Asa cum este el, bun, rau, este spitalul nostru, al codlenilor si nu numai si al oraselor invecinate, asa ca mi-ar parea rau, ca atunci cand am o urgenta sa mor pe drum pana la Brasov….Si oricum, am auzit ca la Codlea sunt conditii mai bune, decat la spitalul de copii din Bv, de exemplu…Am vazut ca s-au renovat si modernizat chiar si etajul 3 si 4…Nu inteleg de ce vor sa desfiinteze orasul?!

Comments are closed.