Misterul muntelui de pământ de pe Mărul Dulce

1
2.168 vizualizari
views

Nu cred că există cetăţean al municipiului să nu îşi fi dus mâna în dreptul inimii într-un gest de ,,au, infarct miocardic” la vederea muntelui de pământ de culoarea argilei care se află de un timp pe Mărul Dulce. Îţi revii cu greu dintr-o astfel de stare de şoc, ca mai apoi să discuţi pe la colţuri cum că nu i-a ajuns cetăţeanului aluia că şi-a făcut casa în vârful dealului, îşi mai face şi terasă cu vedere generală către toată Ţara Bârsei. Trâmbiţând cu patos susţinerea ta pentru lucrurile frumoase şi conservarea acestora, mai că te roade invidia pentru cele două etaje ale casei omului şi piscina pe care si-o va construi. Cum se poate aşa ceva? – aud în treacăt discutând două femei la piaţă… Mărul Dulce este un simbol al oraşului, e al nostru! Cum să construieşti acolo? Taman după 20 de ani s-a răsculat simţul proprietăţii în omul de rând, care nu a catadicsit să dea o fugă până sus să vadă unde este ridicată casa,  căci pe nimeni nu a interesat proiectul aprobat în urmă cu 7 ani, care scotea la vânzare mai multe parcele din zona Ferma de Vulpi. Mai exact, în dreapta drumului care urcă spre Mărul Dulce. Ce vină are omul că îi vede românul casa din staţia de autobuz din centru?

Revenind la grijile noastre sau ,,piscina omului”, în urmă cu câteva zile, câtiva reporteri năstruşnici ai unei tembeliziuni locale, dornici de senzaţional, imortalizau pe sticlă muntele de pământ apărut peste noapte şi criticau un cetăţean care fără voia lui este vecin cu marea dracovenie argiloasă.

În fapt, acel munte de pamânt înseamnă aproximativ 1280 metri cubi excavaţi, 18m x 13m x 5.8m, care lasă loc fundaţiei şi spaţiului de constructie al noului rezervor de apă. Dar cum la mintea unora mai pui o mână de paie şi scoţi vaca din iarna, iar românul e credul, senzaţionalul este uşor asimilat dacă e servit pe pâine semenilor noştri. Ori dacă fac un efort de memorie, mai vara trecută ne smiorcăiam că nu avem apă de nicio culoare.

Aşadar, noua construcţie se pare că va fi gata până în vara acestui an, rezervorul putând înmagazina peste 1000 metri cubi de apă necesari orasului Codlea, iar conducta este deja trasă. Dacă ne lasă vremea, în două luni este gata, declară unul dintre muncitorii care execută lucrări la mastodontul din fier-beton. Cât despre cârcoteli, parcă văd ca s-or trezi unii peste alte două luni să spună că pe Mărul Dulce se petrec lucruri paranormale, că a dispărut tot pământul cu care se obişnuiseră şi nu găsesc explicaţia.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.