Ministrul Muncii, ANUNȚ despre plata pensiilor în decembrie – Vor exista sau nu întârzieri

0
148 vizualizari
views

Simona Oprescu Bucura – ministrul Muncii a vorbit despre plata pensiilor în luna decembrie.

Vor fi ultimele pensii înainte de majorarea de la 1 ianuarie 2024 pe care o așteaptă toți pensionarii și au fost discuții referitoare la eventuale întârzieri.

Întrebată la un post TV dacă vor exista întârzieri la plata pensiilor din decembrie, din pricina lipsei de fonduri sau a grevei angajaţilor din subordinea Ministerului Munci, ministrul i-a asigurat pe români că nici nu se pune problema.

„Aceasta reforma ne-a ajutat sa renegociem PNRR si sa scotem acel procent de 9,4%. Nu vor fi intarzieri la plata pensiilor in decembrie. Colegii de la casele de pensii isi doresc echitate in ceea ce priveste salarizarea, dar in acelasi timp au demonstrat ca pun mai presus interesele beneficiarilor. Azi am avut intalniri cu partenerii sociali, in prezenta premierului Marcel Ciolacu, unde am stabilit tinte si un calendar de lucru. Colegii nu isi doresc doar salarii mai mari, ci si conditii mai bune de munca si modernizarea echipamentelor de lucru”, a spus Simona Oprescu Bucura, miercuri seara, la un post TV.

Astăzi, într-o întâlnire de la sediul Guvernului, primul-ministru Marcel Ciolacu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura-Oprescu și reprezentanții organizațiilor sindicale au discutat în detaliu problematica salarizării, condițiilor de muncă și realizarea obiectivelor instituționale în contextul protestelor declanșate și revendicărilor prezentate. În urma acestor discuții, s-a ajuns la un acord privind propunerea de ajustări salariale și stabilirea unui calendar pentru reorganizarea instituțională și fundamentarea legii bugetului de stat și a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.

Aceste măsuri se referă în special la salarizarea funcțiilor din cadrul serviciilor publice deconcentrate, aducându-le în concordanță cu funcțiile din structurile centrale corespondente ierarhic superioare.

Discuțiile tehnice pe această temă au fost programate pentru luni, 4 decembrie 2023, la sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Până când soluțiile vor fi definitivate și agreate, protestele urmează să fie suspendate temporar. Această decizie reprezintă un pas important în rezolvarea conflictului și în asigurarea unui mediu de lucru mai echitabil și satisfăcător pentru angajați.

Ministerul Muncii și Solidarității sociale a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, rezultatele discuțiilor cu organizațiile sindicale:

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ