Spitalul Clinic Regional de Urgență Brașov este proiectul care evoluează cel mai rapid, dintre cele pe care și le doresc brașovenii. Prezentarea studiului de prefezabilitate, în ședința Consiliului Local de astăzi este o radiografie, la propriu și la figurat, a modului în care se va ridica viitorul templu al sănătății brașovene. La aceeași masă au stat, și de această dată, factorii implicați. Că este vorba despre reprezentanții Ministerului Sănătății, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Primăriei Brașov, ai BERD, parlamentari, toți avem aceeași calitate: suntem parteneri in acest proiect și ne aducem contribuția in domeniul fiecăruia de expertiză. În acest efort sunt și consilierii locali, iar aici as vrea să-mi felicit colegii din PSD, pentru că înțeleg că opoziția se făceau punând umărul, mai ales când e vorba despre beneficiul brașovenilor. Și Ministerul Fondurilor Europene e un actor venit recent în acest proiect, aproximativ de când portofoliul a fost preluat de colega mea, deputatul Roxana Mînzatu, spune dr Florin Orțan.
Deja se bate pentru aeroport, dar a identificat o soluție și pentru Spital. Parteneriatul Public-Privat nu va însemna doar angrenarea resurselor financiare ale comunității, prin BERD, ci și fonduri europene care vor fi accesate și vor veni în completarea finanțării. Este un model care a funcționat în Polonia, țara exemplu pentru noi, în privința absorbției banilor UE.
Și pot fi acuzat fără probleme că nu ratez prilejul de a lăuda Guvernul pe care, că parlamentar, îl susțin din Senatul României. Ministerul Sănătății, prin neobosita Sorina Pintea lucrează în toate spitalele brașovene. Vorbim despre dotări de milioane de euro care ajung inclusiv în Spitalul Clinic Județean de Urgență, dar în același timp asigură suportul necesar construirii celui Regional. Și se încadrează perfect în echipă mare, în care, precum spuneam, fiecare vine cu ce știe mai bine. Exact ca într-o echipă de medici și asistente într-o sală de operații, a încheiat dr. Florin Orțan.