Ministerul Educației face schimbări în regulament: Mediile elevilor să poată fi încheiate cu doar două note pe disciplină

0
115 vizualizari
views
Foto arhiva

Profesorii vor putea încheia mediile elevilor și cu note mai puține, având în vedere greva prelungită a profesorilor. Ministerul Educației a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022.

Mediile elevilor să poată fi încheiate cu doar două note pe disciplină. Ministerul Educației a transmis că, “în anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două”.

Mediile elevilor vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină

În anul școlar 2022-2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

În plus, se propune ca “elevii aflaţi în situaţie de corigenţă vor avea cu cel puţin un calificativ/o notă în plus faţă de numărul de calificative/note prevăzut la alin. (4) sau, după caz, la alin (4^1), ultimul calificativ/ultima notă fiind acordat/ă, de regulă, în ultimele trei săptămâni ale anului şcolar.”

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic