Mihai Cîmpeanu, viceprimar Codlea, despre sărbătorile de iarnă din oraș, până la Revelion

0
2.231 vizualizari
views

La Codlea avem 142 de instalații puse pe stâlpi, 11 traversări, 13 figurine la sol (îngerași și moși de Crăciun), spune Mihai Cîmpeanu în cadrul conferinței de presă. Pe zidul Cetății se află o figurină luminoasă, de asemenea.

Instalația, de pe bradul de 19 metri, are 6 kilometri lungime. Bradul este pus în fântână, care a fost concepută în așa fel încât în timpul anului să susțină un pom de iarnă. Avem și 20 de bannere reprezentative pentru România 100, cele mai multe sunt pe tematica Centenarului, așa ni s-a părut normal, ca inclusiv iluminatul festiv să fie legate de această sărbătoare națională. 

Valoarea de închiriere a fost de 89 de mii de lei, iar instalațiile achiziționate au o  valoare de 44 de mii de lei. 

Împreună cu Casa de Cultură, Primăria a pregătit conceptul ”Codlea de poveste”. Manifestările au început la 1 decembrie cu un spectacol susținut de  Gelu Voicu și Cosmina Adam, iar seara au fost aprinse luminițele. La muzeu a fost un concurs de istorie, în preajma Centenarului, între școlile din localitate,

Pentru prima dată s-a făcut și un concurs de talente, unde copiii pot să își măsoare abilitățile în diferite domenii. Pe 8 decembrie a fost primul spectacol din seria ”Codlea caută talente”. Au fost 35 de concurenți, iar 15 dintre ei se vor întrece în finala programată în 19 decembrie, de la ora 18.

Pe data de 15 decembrie avem un concert de colinde unde toate bisericile, indiferent dacă sunt ale cultului ortodox, evanghelic, catolic, sau penticostal, vor avea un program la Casa de Cultură, la ora 18, iar invitații vor fi Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului.. În piață avem cinci căsuțe unde sunt comercianți care servesc vin fiert, kurtos, turtă duce, plăcinte. 

Pe 21 decembrie avem ”Vine, vine Moș Crăciun”, iar pe scenă vor urca Nicole Cherry și Dorian Popa.

Avem și spectacol și dansuri medievale, în 29 decembrie, alături de Asociația Cavalerilor Teutoni din Codlea.

De Revelion vom avea recitaluri cu Cristina Bondoc, Alb Negru, Ciro de Luca  și Mira plus tradiționalul foc de artificii. Recitalul începe în jurul orelor 18, pe Promenadă. 

Toate costurile conceptului ”Codlea de poveste” au fost de aproximativ 200 mii de lei. Casa de Cultură este cea care a făcut achizițiile. 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic