Marius Dunca, Președinte PSD Brașov: Guvernul Orban propune măsuri de austeritate care vor anula creșterile economice din ultimii 8 ani

0
657 vizualizari
views

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, afirmă că Ludovic Orban propune un program de guvernare al austerității care va trimite România înapoi în anul 2010, când Traian Băsescu și PDL au tăiat veniturile românilor și au crescut taxele pentru firme și cetățeni. Dunca critică formula executivului propus de liberali și îi acuză pe aceștia de lipsă de viziune și de incompetență, dând exemplul măsurilor copiate de liberali de la social democrați.

“Cine credea că România a scăpat de viziunea îngustă a politicenilor care în 2010 au tăiat salariile, au închis spitalele și au îngenuncheat mediul privat cu taxe mărite, a fost contrazis de noul guvern al lui Iohannis. Programul de guvernare al lui Orban și al lui Iohannis Omul-Foarfecă prevede măsuri de austeritate – salariile profesorilor nu vor mai crește cu 25% de la 1 ianuarie 2020, pensionarii nu vor mai beneficia de creșterea punctului de pensie, salariile celor din sistemulu public (funcționari, polițiști, pompieri, cadre didactice și medicale) vor fi tăiate, spitalele din orașele mici vor fi închise. Sunt măsuri de tristă amintire care astăzi sunt aduse din nou în prim plan de Orban și trupa sa de clovni, oameni care nu au nimic în comun cu performanța și responsabilitatea față de români. Programul de guvernare al PNL, creat cu sprijinul lui Werner Iohannis este un plagiat după măsurile miniștrilor guvernului PSD, guvern pe care l-au dat jos pentru că și-a permis să lupte pentru fiecare român ”, a declarant Dunca.

Președintele PSD Brașov mai spune că în forma actuală, aplicarea tuturor măsurilor de austeritate propuse de PNL și de Iohannis va crea dezechilibre majore pe piața muncii, afecând veniturile populației, ale pensionarilor și salariaților, atât ale celor din privat cât și ale celor din sistemul public: “Ce propun liberalii este o bombă cu ceas, o amenințare la adresa stabilității economice și la adresa celor care muncesc din greu pentru a-și întreține familiile. Liberalii lui Werner pun mai presus interesele companiilor decât interesele propriului popor. Pentru asta trebuie să le fie rușine”, a mai declarat Dunca.

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD
Executat de Zeiden Media Design SRL
CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic