Marius Dunca: ”PNL îmbogățește privații din Sănătate, fără dezbatere publică,,

0
611 vizualizari
views

Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, critică ordonanța prin care Guvernul PNL  modifică legea sănătății. Potrivit liderului social-democrat, ordonanța PNL a permis liberalizarea accesului la fondurile din Sănătate, ceea ce va atrage după sine o “luptă” a privaților pentru fondurile din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Există riscul ca fondurile disponibile pentru pacienții care se tratează în sistemul public de sănătate să devină insuficiente.

“PNL a avut de ales, dacă să protejeze interesele pacienților sau interesele privaților din Sănătate și a ales să deschidă pușculița cu bugetul CNAS pentru privați. Este un fapt unic în istoria României, întrucât bugetul asigurărilor de sănătate, buget construit pe principii de contributivitate, trebuie să ofere acces gratuit la servicii medicale fiecărui cetățean român. Accesul privaților la bugetul Sănătății înseamnă umplerea buzunarelor patronilor de clinici și spitale private, în timp ce marea majoritate a pacienților români riscă să ajungă la spital și să afle că nu mai sunt fonduri pentru plata serviciilor medicale de care au nevoie”, susține Marius Dunca.

Președintele PSD Brașov acuză faptul că grupurile de interese din sistemul de Sănătate privat și-au dat mâna pe sub masa Guvernului PNL. Marius Dunca îl acuză pe Ludovic Orban că a permis privaților să îi scrie ministrului Sănătății textul Ordonanței de Urgență pe care Guvernul a asumat-o pe repede-înainte, fără dezbatere publică și fără consultări cu reprezentanții spitalelor și ai pacienților.

“PNL, Ludovic Orban și Ministrul Costache au permis grupurilor de interese din Sănătate să împartă bugetul unui domeniu esențial pentru români. Ordonanța lui Costache, scrisă de prietenii săi din sistemul privat lasă spitalele de stat fără 39% din fonduri, permite privaților să bage mâna adânc în bugetul public și, în final, arată că Sănătatea nu este o prioritate pentru PNL și Ludovic Orban”, adaugă Marius Dunca.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic