Marius Dunca – Guvernul își respectă promisiunile făcute în campania electorală

0
1.797 vizualizari
views
libertatea.ro
Marius Alexandru Dunca, propus pentru functia de ministru al Tineretului si Sportului, este audiat in cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, miercuri 4 ianuarie 2017. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Guvernul respectă promisiunile făcute de PSD în campania electorală. Aşa cum le garantam fermierilor, ei vor primi din vreme subvenţiile de care au nevoie în activitatea lor. 71% dintre agricultori le-au primit deja. Sistemul de plăți fusese blocat în guvernarea Cioloș, iar în acest fel producţia agricolă a acestui an era pusă sub semnul întrebării. Într-o singură lună, Ministerul Agriculturii a reușit să reia acordarea acestor fonduri. Se întâmplă chiar în momentul în care au nevoie de ele, la începerea campaniei de primăvară. Până în prezent, din cei 681.000 de fermieri, 481.814 au primit deja subvenții în valoare de 48 de milioane euro. Pe 10 martie începe acordarea subvențiilor și în sectorul zootehnic.

Şi acordarea subvențiilor pentru motorină se va face de acum înainte mai eficient. Posesorii utilajelor care funcţionează cu combustibil îşi vor primi înapoi banii cuveniţi în fiecare lună, nu la 5-6 luni cum era înainte.

O altă măsură a Guvernului, care vine în sprijinul activităţii agricultorilor, este garantarea creditelor pentru agricultură. Este tot o promisiune prezentată în campanie, în programul pentru Agricultură, şi încă o dovadă că acest guvern îndeplineşte punct cu punct, şi la timp, lucrurile pe care a anunţat acum câteva luni că le va face.

Măsura presupune garantarea a 80% din valoarea creditului agricol (inclusiv pentru achiziția de terenuri, materii prime, echipamente etc.), şi o dobândă de maximum 2% peste dobânda ROBOR cu plafon maxim de 3 milioane euro.

De la 1 martie nu mai vorbim nici de TVA pentru materiile prime folosite în agricultură, că e vorba despre seminţe, îngrăşăminte, sau chiar despre servicii de arat, discuit, semănat, plantat, etc. Taxa pe valoarea adăugată a fost până acum la nivelul de 9%.

Agricultura este prioritate națională. Suntem în plină construcţie a unei Românii mai bune pentru toţi cetăţenii săi. Cu fiecare măsură pusă în practică, economia ţării şi viaţa românilor se schimbă vizibil. Ne ţinem de cuvânt!

Preşedinte PSD Braşov,                                                                                       

Marius Dunca

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic