Marius Dunca demontează acuzațiile aduse de Sorin Susanu la adresa domniei sale

1
1.284 vizualizari
views

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca, actualmente senator de Brașov al social democraților, a venit cu documente care demontează acuzațiile aduse în spațiul public de către fostul său coleg, Sorin Susanu. Nu se știe exact când a început ”războiul” dintre cei doi, însă este cert că Marius Dunca a venit la conferința de presă cu temele făcute, demontând punct cu punct toate acuzațiile. Unii ar spune că în politică este ca în dragoste, iar când dragoste cu sila nu se poate face, despărțirea este cea mai bună soluție. Însă, cum majoritatea despărțirilor se lasă cu acuzații și denigrări (gurile rele spun că Marius Dunca l-ar fi ”executat” pe Susanu, cu eleganță, fiind exclus din partid, motiv pentru care cel de al doilea s-a enervat și i-a declarat război pe față), Marius Dunca a venit cu precizări.

”Încep prin a preciza că este prima și ultima dată când voi face declarații pe acest subiect, nu fac referire la persoane, supoziții fără baze reale, ci îmi voi argumenta fiecare afirmație prin documente. Referitor la afirmațiile și acuzațiile făcute de un fost membru PSD la adresa mea și a mai multor membri de partid în 2 emisiuni la posturile locale si apoi preluate de câteva publicații, vreau să fac următoarele precizări:

  1. Domnul în cauză nu mai este membru PSD ca urmare a Hotărârii nr. 4/09.02.2018 a Biroului Permanent al Organizației Municipale a PSD Brașov, hotărâre adoptată în unanimitate, fără ca eu să fiu prezent, hotărâre care este supusă căilor de atac și care este analizată de Comisia de Etică, Integritate și Arbitraj, la nivel județean sau național dacă este cazul. Legalitatea deciziei poate fi stabilită de respectiva Comisie, drept pentru care îmi rezerv dreptul de a nu mă pronunța asupra acestui subiect. Argumentele care au stat la baza deciziei vi le poate oferi Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.
  2. Referitor la activitatea mea și influența ca președinte ANPC – precizez că nu sunt acuzat de nicio instituție a statului de fapte de corupție sau trafic de influență. Nu sunt obiectul niciunui dosar. Numele îmi apare într-o singură cercetare a DNA Constanța, cercetare despre care am aflat doar în momentul în care mi-au comunicat decizia de clasare astfel că nu fac obiectul niciunei urmăriri penale.
  3. Controlarea băncilor de către ANPC, la București, prin decizia mea – informație falsă/minciună/dezinformare deoarece începând din anul 2013, prin Ordinul nr. 381/29.11.2013 emis de președintele ANPC – Bogdan NICA, s-a decis ca operatorii financiar-bancar să fie controlați la ANPC deoarece au intrat în vigoare modificările Legii nr. 193/2000 privind practicile abuzive prin care contractele asupra cărora exista suspiciunea existenței unor clauze abuzive erau înaintate Tribunalului pe raza căruia operatorul financiar-bancar își avea sediul social (majoritatea îl au în București) și pentru a exista o practică unitară în analizarea reclamațiilor privind operatorii financiar-bancari. Câteva date referitoare la controlarea băncilor și a operatorilor financiar-bancari din perioada în care am fost președinte la ANPC: 14.203 reclamații cercetate, amenzi în valoare de 4.986.056 lei, sume restituite consumatorilor: 1.827.122,42 lei, 121.543,37 euro, 136.487,63 CHF (franci elvețieni), primul proces colectiv referitor la clauze abuzive câștigat de ANPC, prima executare silită a unei bănci cu obligația restituirii unui comision încasat abuziv de la 260 de clienți. (este de la sine înțeles că nu am avut nicio înțelegere cu nicio bancă).
  4. Solicitarea de angajare a Ionelei Damian la CJPC (Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului) Brașov este minciună, o informație falsă. Ionela Damian este funcționar public din data de 13.01.2015,  în urma ocupării postului de Șef Serviciul Armonizare Europeană și Parteneriat din cadrul ANPC, prin concurs. Post de pe care s-a suspendat pe o perioadă de 1 an, în ianuarie 2016, după care, din ianuarie 2017, este suspendată de drept prin ocuparea unui post în cadrul cabinetului unui demnitar – director cabinet la Ministerul Tineretului și Sportului și apoi consilier parlamentar – fapte care pot fi dovedite prin Ordine emise de ANPC. Nu aveam de ce să solicit angajarea ei, în condițiile în care dacă și-ar fi dorit vreodată  să lucreze la CJPC Brașov o putea face la cerere în conformitate cu legea funcționarilor publici (legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici). În plus, în anul 2017, a ocupat funcția de director de cabinet ministru la MTS normă întreagă de muncă și part-time postul de consilier parlamentar la biroul senatorial al meu, astfel că nu aveam cum să solicit angajarea ei în altă parte.
  5. Privind diversele controale pe care le-am trimis la Brașov – Curtea de Conturi este o instituție de sine stătătoare, care are ca obiect de activitate verificarea legalității administrării instituțiilor publice, controale care se fac periodic la toate instituțiile publice în conformitate cu planul anual de control.
  6. În ceea ce privește diverse controale și anchete care au loc în Ministerul Tineretului și Sportului, menționez că pe perioada mandatului meu au fost misiuni de control ale Curții de Conturi care intră în categoria controalelor periodice, precum și o misiune de control pentru verificarea patrimoniului MTS din 1990 până în prezent, solicitată de mine, pentru a clarifica situația privind întreg patrimoniul MTS și măsurile care se impun. Au apărut speculații referitoare la Clubul Bamboo și implicarea mea ilicită în situația aceasta – dimpotrivă, împreună cu conducerea CCS Tei am încercat să luăm toate măsurile pentru a nu se prescrie termene, pentru a clarifica situația și pentru ca MTS să recupereze și să încaseze ceea ce i se cuvine de drept.
  7. Revenind la PSD Brașov – eu sunt președinte interimar din 30.06.2016 prin decizia Comitetului Executiv Național. S-a afirmat că eu nu știu să gestionez organizația și s-a pierdut chiar și electoral. Însă, faptele demonstrează cu totul altceva – PSD Brașov, a câștigat pentru prima dată în istorie alegerile parlamentare la Brașov cu mine în funcția de președinte ( 37% din opțiunea de vot în urma căruia am obținut 2 senatori și 4 deputați). Alegerile locale de la Râșnov nu au constituit o miză pentru PSD Brașov deoarece organizația nu era pregătită să ofere un candidat cu șanse la Primărie, fostul președinte al organizației PSD Râșnov și-a demonstrat potențialul la alegerile din iunie 2016. PSD Râșnov este o organizație la care lucrăm pentru a o întâri și pentru a atrage oameni cât mai buni și competitivi electoral.
  8. În ceea ce privește excluderile din PSD, pot să demonstrez cu documente că acestea au fost făcute respectând Statutul PSD și toate prevederile legale. Excluderile nu au fost rezultatul voinței mele, ci au fost decizii ale organizației PSD Brașov, decizii luate în forurile competente.

Închei prin a preciza că îl voi acționa în judecată și îi voi cere despăgubiri pentru afectarea imaginii și demnității. Codul Civil român apără, în mod expres, dreptul la imagine și demnitate instituind posibilitatea reparării patrimoniale a unui astfel de prejudiciu. Îi vom cere în fața instanței să facă proba verității celor afirmate, adică să dovedească că ceea ce a spus are o bază faptică reală și nu sunt doar din imaginația sa. Cred că fiecare trebuie să aibă responsabilitatea propriilor afirmații, iar atunci când creează prejudicii trebuie să le repare. Vă voi ține la curent cu cursul acestei acțiuni.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Alte probleme nu au oamenii nostri politici, mai dam atentie la o pensie speciala, ne mai certam ca ne stricam imaginea… nu stiu ce sa zic, dar grija celor care i-au votat lipseste cu desavarsire … indrazneste sa crezi in Romania!

Comments are closed.