Marcel Ciolacu merge miercuri în Egipt să se întâlnească cu românii care au părăsit Fâșia Gaza

0
35 vizualizari
views

Marcel Ciolacu urmează să facă o vizită în Egipt.

El urmează să se întâlnească cu românii eliberați din zona de conflict din Fâșia Gaza.

Premierul Marcel Ciolacu merge miercuri în Egipt, au precizat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Deplasarea are loc în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că 103 cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membri de familie ai acestora au primit, în cursul nopţii de luni spre marţi, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

Potrivit MAE, aceştia au fost informaţi de reprezentanţii Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt s-a realizat pe parcursul zilei de marţi, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse.

În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetăţenilor români, respectiv asistenţa consulară specifică. Ulterior, cetăţenii români şi familiile acestora vor fi preluaţi de reprezentanţii Ambasadei României în Republica Arabă Egipt şi cele două echipe mobile, care îi vor însoţi până la Cairo, de unde vor ajunge în România cu o cursă aeriană specială„, anunţa MAE marţi.

Celula de Criză Interinstituţională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo şi Tel Aviv, continuă dialogul cu autorităţile egiptene şi israeliene în vederea finalizării operaţiunilor de evacuare pentru ceilalţi cetăţeni români şi membri de familie ai acestora care au solicitat sprijin şi încă se află în Fâşia Gaza, a precizat MAE.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ