Ședința de Guvern, SUSPENDATĂ! Continuă disputele pe LEGEA PENSIILOR

0
54 vizualizari
views

Este scandal uriaș în coaliție!

Ședința de Guvern în care ar fi trebuit adoptată noua lege a pensiilor a fost suspendată până la 16.30. Totul în condițiile în care, potrivit unor surse, liderii coaliției nu au reușit să ajungă la un consens în privința impactului bugetar. Miniștrii PNL și PSD vin cu cifre diferite, în timp ce pensionarii așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă vor avea sau nu pensii majorate. Între timp, Nicolae Ciucă spune clar că promisiunile făcute de PSD nu sunt sustenabile.

Ministrul de Finanțe – Marcel Boloș ar avea foarte multe condiții să semneze Legea pensiilor. Acesta cere, printre altele, să fie adoptate noi măsuri care să acopere majorarea pensiilor, prevăzută la 1 ianuarie 2024. Ar fi vorba despre taxe pentru companii, dar și pentru persoanele fizice, potrivit unor surse.

Ministrul Marcel Boloș spune că nu ar exista suficienți bani pentru aceste majorări și propune creșterea taxării mediului de afaceri și a populației care să aducă un impact bugetar de minim 33 mld. lei.

Ministrul Muncii a venit cu lămuriri în privința impactului bugetar pe noua lege a pensiilor, înainte de ședința de Guvern.

Cei de la Casa de Pensii și Ministerul Finanțelor au luat în calcul datele din execuție, Banca mondială datele statistice. Am explicat care este cheltuiala cu pensiile din septembrie până în decembrie, aproximativ 55 mld lei, e corect. Asta înseamnă că ce se rostogolește acum e fals, aceasta este cheltuiala cu pensiile recalcularea din septembrie până în decembrie.

Creșterea cu 13,8 care majorare oricum era prevăzută și pe actuala formulă, impactul suplimentar este de 10 mld”, a spus ministrul Muncii.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ