Marcel Ciolacu: La 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5%

0
78 vizualizari
views

Premierul României, Marcel Ciolacu, vine cu vești bune pentru seniorii României.

Pensiile vor crește cu 13,5% de la 1 ianuarie 2024.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Craiova, că de la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5% indicele de inflație.

De asemenea, oficialul a vorbit și despre inechitățile din sistemul de pensii din România. Acestea se vor repara prin noua lege a pensiilor.

Avem legea cu inflaţia. Anul trecut s-a făcut o excepţie, pentru că, dacă s-ar fi pus inflaţia, cum e legea, cu un an înapoi decât anul respectiv, oamenii ar fi pierdut foarte mult şi am avut cea mai mare inflaţie 14,5 media şi a fost acea discuţie. Anul acesta avem inflaţia cea mai mare în acel an, la fel, este inflaţie medie de 13,5. De la 1 ianuarie toată lumea primeşte la fel. Inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor e cu totul altceva. (…)  La 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5, indicele de inflaţie, ăsta este un lucru clar”, a spus premierul, întrebat dacă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie anul viitor, potrivit News.ro.

Premierul a spus că a discutat și cu Comisia Europeană despre acest lucru. Astfel, legea va fi promulgată de la 1 ianuarie. Ulterior, ministrul va avea câteva luni pentru a o pune în aplicare.

Eu îmi doresc şi aşa am convenit şi cu Comisia ca legea să fie promulgate la 1 ianuarie pe urmă ministerul să aibă câteva luni ca să o poată pregăti să o pună în aplicare”, a spus Ciolacu

Ciolacu caută soluții pentru legea pensiilor. Acesta a spus că deși nu este o prioritate în acest moment. Totuși, el vrea să o pună în aplicare de anul viitor.

Noua lege a pensiilor, ce ar urma să fie aplicată începând de anul viitor, prevede creșterea diferențiată a pensiilor care vor fi calculate după vârstă, anul pensionării și stagiul de cotizare.

Românii vor primi o sumă de bani diferită la pensie, odată cu majorarea, iar procentul este diferit şi în funcţie de anul naşterii sau cel al pensionării.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ