Luna martie mai bogată în activități culturale

0
2.556 vizualizari
views

Fidelă obiectivelor sale de a-i apropia pe codleni de diverse acte cultural-artistice, Casa de Cultură a Municipiului Codlea a fost, în luna martie, gazda unor evenimente deosebit de interesante. Fie că a organizat, fie că a fost doar partener sau gazdă, instituția condusă de către domnul director Petrică Buhnici a încercat să satisfacă apetitul pentru cultură și petrecere a timpului liber a cetățenilor municipiului nostru.


Luna martie a debutat în forță, din punct de vedere al manifestărilor dedicate primăverii, cu „Balul Mărțișorului”. Acesta s-a desfășurat la Sala de Nunți din Codlea și i-a avut ca invitați pe solistul Lucian Blidar și formatia Accent. Pariticipanții la acest eveniment s-au delectat cu cu muzică de calitate, au dansat și au cântat împreună cu artiștii invitați.
În opinia nostră, educația culturală începe de la o vârstă fragedă, motiv pentru care, pe 15 martie 2017, am fost gazda spectacolului pentru copii „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”. Cererea mare de bilete ne-a determinat să luăm, împreună cu trupa de teatru, decizia ca această piesă să fie susținută de două ori în aceeași zi.


Pe 23 martie 2017, a debutat cea de a patra ediție a evenimentului „Anotimpurile copilăriei”. Acest proiect cultural a fost și este inițiat și coordonat de doamna Simona-Elena Mihăilă, profesor înv. primar în cadrul Liceului Teoretic „Ioan Pascu” din Codlea. Desenele, picturile și colajele realizate de elevi talentați din toată țara, expuse în holul mare al Casei de Cultură, au fost admirate de copii și părinți care s-au declarat încântați de lucrările prezentate în cadrul expoziției. Un proiect derulat cu sprijinul Asociației Pentru Înfrumusețarea Codlei și Asociației Părinților ”Ioan Pascu” Codlea.


Evenimentul, de un real succes, a suscitat interesul domnului Petrică Buhnici, director al Casei de Cultură a Municipiului Codlea, a doamnei Corina Slăveanu, director al Muzeului Tradițiilor Codlene, a doamnei Mihaela Iaru, director adjunct al Liceului Teoretic „Ioan Pascu”, al cadrelor didactice, părinților și copiilor din municipiul nostru.
Cu această ocazie, publicul a putut admira, chiar de la intrarea în incinta Casei de Cultură, lucrările de sculpură, în lemn și piatră, ale artistului Gheorghe Oprea „Holbavianu”.

Acțiunile cultural-artistice organizate în sala de spectacole a Casei de Cultură au atins apogeul pe 31 martie, când l-am avut invitat pe celebrul interpret Fuego. Acesta a creat o atmosferă de vis, încântând publicul spectator cu șlagărele sale.

Silviu Jurca

fuego_casa_de_cultura (2) anotimpurile_copilariei

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic