Lucian Răduţ a câştigat Trofeul Opel – Brașov 2016

0
1.489 vizualizari
views

Desfăşurat în zilele de 15 şi 16 octombrie pe Drumul Poienii, Trofeul Opel – Brașov a pus punct final ediţiei 2016 a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. Dacă prima zi a întrecerii a avut parte de soare şi o suprafaţă de rulare uscată, ploaia care şi-a făcut apariţia în repetate rânduri în timpul manşelor de concurs de duminică a adus numeroase probleme celor 81 de concurenţi aflaţi la start şi a furnizat un clasament final cu mari surprize.

Învingător a ieşit Lucian Răduţ iar podiumul final a fost completat de Cornel Gardean şi Adrian  Iliescu. Cei 5 km ai traseului dintre Braşov şi Poiana Braşov se credeau lejeri, însă lucrurile n-au stat deloc așa. Aveau să simtă asta piloții și echipele mecanicilor. Sâmbătă după-amiază au fost programate două runde de antrenamente, în urmă cărora a fost stabilită şi ordinea de start pentru cele două manşe de concurs de a doua zi. Lucian Răduţ a obţinut cel mai bun timp al zilei pe ultima urcare programată sâmbătă, la sosire acesta oprind cronometrul la 2m19.934s. Cornel Gardean (Subaru Impreza) a ţinut să ia startul la runda finală de la Braşov unde încheiat pe un excelent loc doi, după ce a mai participat la doar o etapă în acest campionat. Pe un Mitsubishi Lancer EVO VII de grupa A, adrian Iliescu a surprins cu clasarea pe treapta a treia a podiumului.

Aflat la prima participare într-o etapă din campionatul românesc, vicecampionul Bulgariei, Hristo Manolov  pe un Mitsubishi Lancer Evo VIII, a încheiat Trofeul Opel pe a patra poziţie, înaintea lui Călin Manitiu pe Subaru Impreza, iar pe locul 5 în clasamentul general, Manitiu a câştigat unul dintre cele mai aşteptate dueluri ale finalului de sezon, cel din fruntea grupei N, unde a reuşit să îl învingă pe Alexandru Mitroi pe Mitsubishi Lancer EVO X. Având parte de probleme tehnice pe parcursul întregului weekend, reșițeanul Ovidiu ,,Zabi” Zaberca pe Mitsubishi Lancer EVO VIII a încheiat Troefeul Opel doar pe a zecea poziţie. În clasamentul grupei A, Adrian Iliescu a fost urmat la mare distanţă de alţi trei piloţi ai unor Mitsubishi Lancer EVO, pilotul brașovean de raliu Manu Mihalache, Bogdan Ungureanu şi Ciprian Ciobotariu. Cătălin Cedric Ghigea pe Alfa Romeo Alfetta a câştigat întrecerea istoricelor, devansându-i pe Dorin Alexandrescu pe Volkswagen Golf GTI şi Costin Ganescu pe Fiat X1/9. O comportare excelentă a avut și singura amazoană participantă la întrecere Vanessa Cadar, brașoveanca fiind extrem de încântată de colaborarea cu Trei Alphaville. Trofeul Opel a fost susţinut de partenerii Pro-X, Braiconf, GPR, Auto GPL F-ATI, Coresi Shopping Resort, ZIZIN, Comprest.

 

Dan-Alioșa Ulici

raliu_opel raliu_opel_bv raliu_opel_bv1 raliu_opel_bv2 raliu_opel_bv3 raliu_opel_bv4 raliu_opel_bv5

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic