Liceul Teoretic Codlea a sărbătorit 80 de ani de la inaugurarea primei clădiri a școlii românești

0
8.199 vizualizari
views

Vineri, 07.XI.2014, Liceul Teoretic Codlea a sărbătorit 80 de ani de la inaugurarea clădirii principale a şcolii româneşti din oraşul nostru. Evenimentul  a prilejuit dezvelirea unei plăci comemorative şi a bustului învăţătorului Ioan Pascu, directorul instituţiei între 1921 şi 1939, cel care a întocmit schiţa proiectului şi a „luptat” cu toate autorităţile timpului pentru atingerea idealului său de a construi o şcoală nouă, frumoasă, dotată cu tot ce era necesar pentru desfăşurarea activităţii instructiv-educative în cele mai bune condiţii. (bustul a fost realizat de către artisul plastic Petrică Buhnici)

Au răspuns invitaţiei conducerii liceului d-na inspector de zonă Adam Gabriela, d-na inspector Bâzgan Camelia, dl. primar Muntean Cătălin, dl. viceprimar Urdea Virgil, preoţii din parohiile codlene, directorii celorlalte intituţii de învăţământ din oraş, foşti directori, profesori, absolvenţi, d-na deputat Grecea Maria, dl. senator Coste Marius şi nu în ultimul rând membrii familiei învăţătorului Ioan Pascu, alături de personalul şi elevii şcolii la aniversare.

După slujba de pomenire oaspeţii au fost poftiţi în sala festivă a liceului unde a fost prezentat un scurt istoric al şcolii, urmat de un filmuleţ realizat în prezent de un elev al liceului-Nica Andrei- cu o dronă, un spectacol pregătit şi prezentat de elevi şi cadre didactice ale liceului şi apoi întâlnirea între generaţii, fiind premiaţi cu diplome de excelenţă foştii directori, profesori pensionari, şefi de promoţie şi alţi absolvenţi de prestigiu.

Cu această ocazie au fot realizate  două plăci de marmură cu directorii şcolii şi toţi şefii de promoţie ai Liceului Teoretic Codlea, iar domnul Mircea Dragoș, președintele despărțământului „ASTRA Codlea Dr. Nicolae Căliman”,  a conferit diplome de excelență Liceului Teoretic Codlea și profesorilor Merinde Elisabeta, Iaru Mihaela, Carmen Mihăescu, Magdalena Rătan, Gheorghe Cutieru pentru contribuția la promovarea culturii naționale.

DSC_0221 (Copy) DSC_0239 (Copy) DSC_0266 (Copy) DSC_0272 (Copy)

 GALERIE FOTO

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic