Lansare de carte ,,Insomnii Mătăsoase”

8
2.322 vizualizari
views

,,Departe de vâltoarea lumii strâmbe şi de cinismul ei cotidian, undeva pe facebook există un colţ de rai, liniştit şi primitor ca o oază în deşert. Poartă numele de ,,Insomnii Mătăsoase” şi a strâns laolaltă oameni frumoşi sufleteşte, prieteni, care împărtăşesc lumii prin intermediul condeiului lor poezie şi păstrează cu sfinţenie zestrea nepreţuită a literaturii româneşti.

Din dorinţa de a lăsa posterităţii o fărâmă de frumos, Ştefania Grigoraşcu Zamfir, amfitrioana grupului Insomnii Mătăsoase a propus autorilor din grup o colaborare în vederea publicării unei antologii de poezie.

În câteva luni s-a materializat acest proiect, cu participarea mai multor autori, toţi membri ai grupului de pe facebook.

Volumul este un proiect de suflet pentru Insomniaci şi apariţia lui a beneficiat de sprijinul Codlea-Info încă de la lansarea ideii.” (Vali Zăvoianu)

Asociația pentru Înfrumusețarea Codlei va organiza lansarea antologiei Insomnii Mătăsoase la Restaurant Cetate Codlea vineri, 6 aprilie 2012, orele 16.

Suflet ales, doamna Ștefania Grigorescu Zamfir, ne împărtășește zece motive pentru care iubește oamenii Insomniilor Mătăsoase:

 • Vă iubesc fiindcă existați dincolo de monitor și dincolo de cuvinte. Sunteți vii, adevărați și frumoși, ca prima noapte a lumii, când Adam gonea cu poezia spre destine în sărbătoare.
 • Vă iubesc fiindcă sunteți în fiecare zi o strofa de DUMINICĂ , și nopțile vă transformați în felinare cu ochii înspre răsărituri de poveste.
 • Vă iubesc pentru tinerețea fără bătrânețe a poeziei inimilor voastre, loc binecuvântat unde-mi pot rătăci visul din noapte, spre a-l găsi în zori frumos ca o poveste de dragoste.
 • Vă iubesc fiindcă am învățat geometria cuvintelor voastre, răsărituri cu miros de plopi pe unde se plimbă întotdeauna câte un poet cu adevărul în peniță!
 • Vă iubesc pentru curajul de a iubi și rosti numele vieții,în răscoliri si intamplari de viata.
 • Vă iubesc fiindcă nu credeți în asfințit și sub pleoapă de insomnie ascundeți bucuria ce așteaptă să explodeze în cuvinte cu varfu-n adevar.
 • Vă iubesc fiindcă sunteți anotimpul făgăduit la naștere, anotimp ce-și scrie singur poveștile hărăzite nemuririi.
 • Vă iubesc pentru patima căutării din șlefuiri de cuvinte, înțelegând că lumea se împarte fundamental în scriitori și cititori!
 • Vă iubesc pentru Decalogul din vârful degetelor de catifea, scris cu izvoarele vieții din voi!
 • VĂ IUBESC PENTRU SIMPLUL MOTIV CĂ EXISTAȚI !


Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

8 COMENTARII

 1. Mă-nclin în fața ideii nobile a doamnei Ștefania, felicitări tuturor celor care au vrut ca, prin acest demers, să aducă stropul lor de cultură.

 2. FELICITARI celor care au avut rabdarea si puterea sa treaca peste toate nemultumirile unora doar pentru ca acest proiect sa demonstreze ca este un strop de nemurire pe care noi ,umili trecatori prin viata, il lasam celor care poate vor fii interesati de gandurile sau trairile ce ne-au facut sa scriem!
  Sper sa ne vedem cu totii sanatosi la lansare!

 3. Meritul apartine in intregime „frumosilor”din grupul Insomniilor,carora le multumesc cu tot sufletul!

 4. Chiar ma intrebam daca vre-odata,noi,cei de pe acest site,care virtual,senzorial,sufleteste ne cunoastem…ne vom intalni real…?!…
  Ma bucur mult pentru aceasta inspirata idee…Si pt.mine sunteti laguna mea,realitatea cuvintelor exprimate in scris….Si…pentru asta dar si pentru sufletul dvs.atat de duios si cald…eu va iubesc,d-naStefania Grigorescu Zamfir!!!

 5. si bineinteles apreciez,laud si admir ideea doamnei Vali Zavoianu …Aplaudele mele!!!!

 6. Felicitări , pentru împlinirea frumosului vis, al nostru, al tuturor, celor, care ne hrănim cu frumuseţea sufletelor insomniacilor!
  Ştef, eşti unul din oamenii frumoşi de pe acest pământ..şi tu, Vali, la fel!
  Vă iubesc şi vă admir!
  cu mare drag, Vio

Comments are closed.