La Brașov avem spitale despre care unii spuneau ca trebuie să stea sub lacăt. Noi am găsit cheile!

0
822 vizualizari
views

Un popor crește și se dezvoltă dacă sistemul de învățământ și cel de sănătate funcționează în parametrii de performanță. Crizele, oricare ar fi ele, sistemice, politice sau sociale, lasă în spate urme adânci, adevărate cicatrici care se vindecă greu.

Sănătatea în România este un domeniu greu. Este un domeniu care mulți ani a fost ignorat de guvernele care s-au succedat la conducerea țării. Un domeniu în care oricât de mulți bani ar intra, ar avea nevoie de și mai mulți pentru a livra serviciile pe care cetățenii le merită. Dar, cum orice drum începe cu primul pas, același lucru putem spune că s-a întâmplat cu finanțarea sănătății în ultimii trei ani.

Prima lecție pe care trebuie să o învețe orice politician este că sănătatea nu are culoare politică. Banii care intră în sănătate nu salvează voturi, ci salvează vieți. Pentru că investițiile în sănătate merg către aparatură modernă și către medici motivați și calificați să trateze pacientul.

A doua lecție, de data asta pentru medici și studenți: practicarea medicinei în folosul și în interesul pacientului este o onoare pentru cei care îmbracă halatul alb. Este o încununare a anilor de studiu și o bucurie că prin pricepere și bună practică reușim să îndreptăm viețile oamenilor.

În ultimii trei ani, social democrația și-a respectat mare parte din angajamente și promisiuni. La Brașov sunt în derulare lucrări de modernizare ale spitalelor, în tot județul. Avem spitale despre care unii spuneau ca trebuie să stea sub lacăt, însă noi am găsit cheile și am deschis lacătul pus de alții în calea tratamentului de care trebuie să beneficieze bolnavii.

Am găsit înțelegere și colaborare pentru a face primii pași în pregătirea viitorului spital regional, atât de necesar Brașovului și regiunii noastre.

Poate că se puteau face mai multe…în numai trei ani. Dar am făcut totul cu bună-credință și cu dorința de a fi alături de oameni.

Criticile acoperă de multe ori oamenii, care de această dată sunt medici și sunt pacienți. Pacienții au câștigat în trei ani servicii mai bune, medicamente mai ieftine și îngrijire mai bună în spitale.

Medicii au câștigat respectul cuvenit, nu prin vorbe sau laude, ci printr-o remunerație corectă la salariu. Unii au renunțat complet la ideea de a pleca să profeseze în alte țări. Alții încă se mai gândesc dacă România va arăta mai bine peste trei sau patru ani.

Eu am convingerea că măsurile din sănătate nu au trecut neobservate. Și mai cred că România de astăzi este mai sănătoasă decât a fost vreodată în ultimii 30 de ani. Să luptăm împreună pentru fiecare român și să ne asigurăm că și peste un an sau patru, România va merge înainte și că nu se va întoarce de unde a plecat.

Dr. Florin Orțan, senator PSD

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD
Executat de Zeiden Media Design SRL
CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic