Primăria Făgăraș acuză: Mesaje RO-alert false privind prezența urșilor!

0
791 vizualizari
views
Imagine cu titlu de prezentare

În primăvara acestui an solicitam o dovadă în baza căreia a fost transmis un mesaj RO-Alert, care să dovedească prezența ursului într-o zonă din Sfântu Gheorghe, la acea dată atât ISU Covasna cât și Jandarmeria au ridicat din umeri. ”Nu avem, doar apelul unui cetățean la 112”.  Mai mult, s-au ofuscat inexplicabil cei de la ISU Covasna în fața unei întrebări pertinente. Am întrebat cum este posibil să transmitem un RO-Alert fără ca o autoritate să confirme prezența animalului? ”Suntem autoritate, ne asumăm”, a venit răspunsul.  Ei bine, la acest moment avem certitudinea că, uneori, cu ”sprijinul” cetățeanului autoritățile fac mișto de populație. Este cazul urșilor de la Făgăraș.

Comunicat primit de la Primăria municipiului Făgăraș:

Făgărășenii au primit, în perioada 25 – 27 octombrie, mesaje RO-ALERT care anunțau prezența urșilor în diferite zone ale orașului.

Din fericire, în urma verificărilor reprezentanților AVPS, Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale, prezența animalelor sălbatice nu s-a confirmat în municipiul Făgăraș. Singura zonă prin care este posibil să fi trecut un urs este strada Salcâmului, unde vineri, 25.10.2019, la sosirea echipajelor, câinii din zonă erau foarte agitați. Cu toate acestea, nimeni nu l-a văzut.

Precizăm că mesajele RO-ALERT au fost transmise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Țara Barsei” al județului Brașov, în urma unor apeluri la 112 inițiate de făgărășeni. Unii dintre cei care au apelat numărul unic pentru apeluri de urgență au fost amendați pentru sesizări false.

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic