Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA

0
1.929 vizualizari
views

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Președintelui.
Decizia de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi a fost publicată și în Monitorul Oficial.

LIVE declarații Kovesi

Declarațiile purtătorului de cuvânt al Președintelui:

„Președintele României consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel.Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare. Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca și democrație autentică, se manifestă, zi de zi, prin decizia și alegerea fiecărui cetățean de a respecta, mai presus de orice, Constituția și legile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură și o diminuare a statului de drept.

Într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie toate respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă ca, în asigurarea supremației Constituției, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradițiile democratice ale  poporului român și pe idealurile Revoluției din decembrie 1989.

Însă hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept. Prin decizia nr. 358 din 2018, CCR a decis că „președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kovesi”. Președintele României a firmat constant că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens.

Prin urmare, în executarea deciziei CCR nr. 258 din 2018, președintele României a semnat astăzi decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Președintele României subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie în niciun caz abandonată sau încetinită.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic