Kids Games la Grădinița cu program normal nr 6 Codlea

0
1.706 vizualizari
views

Grădinița cu program normal nr. 6 Codlea cu predare în limba germană, în care funcționează 4 grupe de copii între 3 și 6 ani, a desfășurat în cadrul programului „Să știi mai multe să fii mai bun” o activitate interculturală alături de Fundația OM Ghimbav. Copiii grădiniței au pregătit o surpriză membrilor fundației prezentându-le o părticică din ceea ce au învățat ei la grădiniță.

Kids Games (KG) este un proiect internațional folosit pe întreg mapamondul indiferent de etnie, culoare sau orientare religioasă. KG își dorește să încurajeze tinerii și copiii să zidească relații interculturale si interetnice.

 

În Europa de Est, după Ucraina și Rep. Moldova, în România a fost organizat KG pentru prima dată în 2005 de Fundația OM România din Ghimbav.

 

Anul acesta, Fundația OM România,  a organizat în timpul  Școlii Altfel,  două noi proiecte KG. Primul a avut loc pe 10 Aprilie pentru clasele primare ale Școlii Germane. Pe 11 aprilie a avut loc cel de-al doilea proiect pentru Grădinița Germană.

gradinitra nr 6 codlea

Aproape cincizeci de copiii ai grădiniței și ai clasei zero au participat la KG pentru două ore de jocuri și voie bună. Programul  a fost deschis de doamnele educatoare ale grădiniței cu un program în limba germană, format din cântece și dansuri. Copiii s-au bucurat de modul inovator al tinerilor voluntari de  a prezenta jocurile, au strigat, au alergat și la sfârșitul programului au primit o diplomă.

 

Când părinții au venit să îi ia pe cei mici, una din fetițe, cu ochii în lacrimi a spus: eu nu mai vreau să plec acasă. Pot să dorm aici? Prin KG, atât voluntarii adolescenți, cât și copiii din școală și grădiniță au înțeles că putem coabita, ne putem juca, munci și distra împreună indiferent de statutul nostru social.

Grădinița nr 6 și Fundația OM vă urează un Paște Fericit !

Kids Games – Gradinita nr 6 (VIDEO)

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic