Invitatie la opera – BĂRBIERUL DIN SEVILLA

0
1.256 vizualizari
views

Barbierul din sevilla

Sâmbătă, 11Februarie 2012, ora 18.30, Sala Operei – Brasov

BĂRBIERUL DIN SEVILLA

Operă de Gioacchino Rossini – Dirijor: Dorel Munteanu – Regia: Carmen Dobrescu
In distributie :
Adrian Mărcan (Figaro), Liviu  Iftene(debut)-Contele Almaviva), Asineta  Răducan  (Rosina), Stefan   Schuller (Bartolo), Dan Popescu (Basilio), Cristina Roşu (Berta), Marian Reşte  (Fiorello), Aurel Aron (notarul) – Corul şi Orchestra Operei Braşov

Opera in trei acte
Libretul: Cesare Sterbini, dupa piesa cu acelasi nume de Pierre Baumarchais
Premiera: Roma, 20 februarie 1816
G. Rossini este cel ce deschide era romantismului italian si aduce o adevarata revitalizare a spiritului teatral.Echilibrul dramaturgic, subiecte simple dar scriitura complexa pentru voci, sunt repere ce vorbesc de genialitatea compozitorului si de usurinta cu care creaza capodopere.
Premiera a fost un fiasco, dar ca multe alte asemenea cazuri in istoria Operei, ”Barbierul din Sevilla”, nu numai ca rezista timpului dar ramane si un simbol al  operei comice.
Figaro, barbier, doctor, muzician si poet…. iubit de toata Sevilla, priceput cum este la toate, afla ca indraznetul Conte Almaviva este indragostit de tanara, bogata si frumoasa Rosina.. Fata  este insa pazita cu strasnicie de tutorele ei, doctorul Bartolo, care intentioneaza sa se casatoreasca cu ea, pentru a intra in posesia averii sale.Dar Rosina il iubeste pe Conte, care-i canta serenade sub fereastra. Sperantele Contelui se afla in mainile vicleanului Figaro, care ispitit de aurul promis, devine petitorul Rosinei in favoarea Contelui. Figaro reuseste sa impleteasca o adevarata panza de paianjen si folosind nenumarate trucuri si masti, ii  uneste in final pe cei doi indragostiti fara sperante, chiar inainte ca Rosina sa devina sotia doctorului Bartolo.
Cu acest  subiect comic, o muzică uluitoare, model de concizie şi logică teatrală „Bărbierul din Sevilla”, îşi păstrează neumbrită prospeţimea aproape două secole  şi cu siguranţă …mult după ….
Preţ bilete: 20 lei; 10 lei .  Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380, Program:Marti-Vineri, orele 10.00-17.00 .

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic