4 COMENTARII

 1. ai dreptate, nu este bine sa marginalizam diferite etnii datorita faptului ca sunt diferiti…
  dar te contrazic intr-un punct…. ti se pare normal ca noi sa ii acceptam, sa le oferic conditi, sa ne sacrificam pentru ei… si ei ca niste nenorociti sa isi bata joc de noi, sa ne fura, sa imi fie frica sa ies pe stradaa ca ma omoara tiganii, sau ca imi fura masina, ca se ia de prietena mea… ti se pare normal ca sunt batjocorit in strainantate cu toate ca fac o treaba excelenta numia din cauza tiganilor care au bagat spaima in occident, ca fura din magazine, cersesc, inseala, fac crime…. ti se pare normal sa sufar si ma ma arate toti strainii cu degetul cand merg pe strada si vorbesc romana… ti se pare normal sa strige toti la mine tiganule atata timp cat eu sunt roman… mie nu mi se pare normal… ai dreptul si esti liber sa crezi ce vrei… eu sunt liber sa imi sustin opinia…. asta este opinia mea… de ce sa incerc sa fac un bine cuiva care imi vrea raul??? din punct de verdere religios mi se pare normal, dar moral si social este inacceptabil….. datorita lor am ajuns presul Europei, am ajuns de ultima speta…. daca tiganii dau semne si doresc sa se integreze, ii sustin din toata inima, daca nu…. mai bine sa plece de unde au venit acum 1000 de ani si sa ne lase in pace… sau sa se duca la ceruru de buna voie si nesiliti de nimeni
  Nu ma intelegeti gresit, nu sunt rasist am prieteni de alta nationalitata, de alta religie, dar acesti prieteni se comporta normal, au un comportament social.

 2. Antitigan, Vezi? tocmai incercam sa explic de ce situatia este cum este si care este drumul spre rezolvarea problemelor acestei situatii… iar asta inseamna integrarea tiganilor in societate … si eu traiesc in afara Romaniei si sunt confruntat aceleasi prejudicii ca tine si ma vad consrans sa dau explicatii ca romanii nu sunt tigani si nici invers. Insa situatia este data de intoleranta si rasism … este mai usor sa-i trimiti la mama dracului si sa-i eviti decat sa incerci sa-i intelegi si sa ii integrezi in societate, este mai usor sa intorci capul la aceste probleme decat sa te implici, si este inuman sa-i bati si sa-i scuipi … un lucru sa il ai tot timpul in fata ochilor: SUNT OAMENI … au sentimente, au vise au dorinte au dureri … au copii care se nasc nevinovati, dar marginalizati din cauza etniei vor face ce fac parinti lor, ce ii invata sistemul social in care traiesc si ce-i invata parintii (si ei ne integrati la timpul potrivit) … crede-ma ca daca un copil de tigani va fii crescut de parinti „europeni” „normali” si va fii trimis la scoala si bine educat, nu va face ca cel crescut in societatea de margine … asta inseamna diferenta de cultura si lipsa de sansa … deci noi trebuie sa-i integram pt ca putem, ei nu au cum sa se integreze singuri pt ca nu sunt lasati de cei netoleranti ca tine.
  o zi buna!

 3. Nu exista o solutie la toate problemele de genul asta, e prea complicat si delicat subiectul!
  Trebuiesc elaborati niste pasi, marunti, care in timp sa rezolve problemele de genul acesta!

Comments are closed.