Întâlnirea Sașilor Transilvăneni de la Biertan

1
3.327 vizualizari
views

Anual, în luna septembrie, sașii rămași în România,dar și cei plecați în străinatate, se întâlnesc la Biertan pentru a sărbători “Întâlnirea Sașilor din Transilvania”. Ajunsă deja la a 22-a ediție, această sărbătoare a devenit o tradiție în rândul multor sași dornici de a se revedea ,acestia având ocazia de a petrece câteva momente plăcute împreună în pragul acestei întâlniri. Anul acesta evenimentul are loc în data de 22 septembrie sub sloganul: “Prezentului toate forțele, viitorului speranța noastră! “.

Au fost prezente trupe de dansuri săsești din Sibiu, Bistrita, Codlea, Reghin, Sighișoara, Mediaș… Organizatorul principal este Forumul Democrat al Germanilor din România. Anul trecut pentru a marca cei 800 de ani de atestare documentară a Țării Bârsei, Întâlnirea Sașilor Transilvăneni a avut loc la Brașov.
Întâlnirea Sașilor din Transilvania începe cu Slujba Religioasă din Biserica Evanghelică, după care defilează trupele de dansuri  prin centrul orașului spre bucuria localnicilor și  vizitatorilor din afara țării. Punctul culminant al sărbătorii este binecunoscutul “Aufmarsch” , urmând după aceea prezentarea programelor de către fiecare trupă. Sărbătoarea  sașilor se încheie cu decernarea medaliei Honterus.

Pentru prima dată, echipa Codlea-Info s-a alăturat Trupei de Dansuri Săsești Codlea și a realizat un material.

Biertan – 2012 (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Intalnirea Sasilor Transilvaneni de la Biertan : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias : regiuneacentru.ro

    […] de 22 septembrie sub sloganul: “Prezentului toate forțele, viitorului speranța noastră! “.citeste toata stirea din codlea-info.roRelated Posts:Peste 2000 de sasi se intalnesc la BrasovCodela: Festivalul Minoritatilor Nationale […]

Comments are closed.