Intalnirea sasilor codleni – Ziua a doua

1
2.453 vizualizari
views

Vineri dimineata, intalnirea sasilor din orasul nostru a debutat cu un serviciu religios in primitoarea Biserica Evanghelica.

Casa de Cultura Codlea a gazduit apoi un spectacol de doua ore in cinstea oaspetilor de peste hotare. Formatii culturale codlene au prezentat momente artistice celor peste 200 de spectatori. Costumele minunat colorate, muzica buna, vocile cristaline,  dansurile perfect sincronizate  si poeziile frumoase ale Anitei Boltres la 25 de ani de la plecarea din tara, au ajuns  in sufletele celor prezenti.

Corul in limba germana, cu o traditie de 150 de ani in oras,  a fost dirijat de Klaus Dieter Untch, care a fost aplaudat in mod deosebit de cei prezenti atunci cand a afirmat:

,, Cei care s-au intors sunt eroi mari, cei care au ramas sunt si mai mari!”

A urmat  o veritabila petrecere saseasca la Restaurant ,,Cetate” Codlea, inceputa cu un istoric  al locatiei prezentat de Udo Buhn. Muzica fanfarei a invitat oaspetii la dans, iar  voia buna a continuat pana tarziu in noapte.

In ziua de sambata , 11 septembrie 2011, ora 10.00 va avea loc o slujba speciala la Biserica Evanghelica urmata de impartasanie, la orele 12 se vor depune coroane in memoria inaintasilor. La orele 15.30 in sala festiva a Liceului Forestier se vor tine discursuri, urmand ca la orele 18.00 sa ne delectam cu concertul orchestrei ,,Tromba Felix” din Sibiu.

Intalnirea sasilor codleni – Ziua a doua

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.