Incursiune in trecut pentru a privi spre viitor

0
2.485 vizualizari
views

Si soarele zambeste copilariei, cand Scoala Generala Nr. 3 aniverseaza 31 de ani de existenta, prilej de sarbatoare si bucurie. Curtea scolii, soare, copii in uniforme, zumzete si..  dintr-o data liniste. (?!?)  Doamna director Carstolovean Adriana incepe frumoasa festivitate  spunandu-ne povestea scolii:

A fost odata ca niciodata, o imparatie mare si in fruntea ei se afla o imparateasa inteleapta, Magura. Trecuse multa vreme de cand veghea la linistea supusilor ei. Pacea era acum sigura si Cetatea Neagra nu-si mai avea rostul.

Imparateasa, mereu atenta, lasase la poale, in gradinile oamenilor, doi pini gemeni, inalti si falnici, sa-i dea de veste orice schimbare.

Si iata ca supusii n-au uitat-o. Au hotarat sa o cinsteasca si au construit un cartier nou care sa-i  poarte numele. Frumos cartier! Cu blocuri inalte, cu strazi drepte, cu multi locuitori si mai ales cu copii…Si asa a luat nastere scoala nostra, o scoala pentru viitorul elevilor nostri, un loc dedicat copilariei!”

S-a dat startul, iar scoala a fost sarbatorita asa cum merita printr-un program deosebit, pregatit de elevi sub indrumarea cadrelor didactice, ce a cuprins : imnul scolii, interpretari de muzica populara si usoara, dansuri populare si moderne , scenete, premierea  elevilor care fac cinste acestei scoli.

Incursiune in trecut..

Apoi am fost invitati sa trecem pragul scolii si sa descoperim salile de clasa moderne , laboratoarele dotate corespunzator, am fost  intampinati de elevi si profesori care stiu sa transforme invatatura intr-o bucurie ,dovedindu-ne prin activitati practice (ateliere de creatie, concursuri pe diferite domenii, prezentari in power point) ca aici educatia se face prin munca si joc.

Scoala Generala Nr.3 Codlea isi propune si reuseste sa ofere elevilor cheia spre comunitatea globala a viitorului, creand un climat optim si sigur pentru ca toti copiii,      indiferent de etnie, religie si mediu social sa aiba sanse egale la educatie si cultura.

Oferta educationala a scolii este generoasa si atent conceputa in astfel incat procesul instructiv-educativ sa fie centrat pe elev si sa respecte particularitatile de varsta,interesele si aptitudinile elevilor.

“ Copilaria-i o raza de soare,

E primul si cel din urma cuvant,

E tesuta-n aur si margaritare,

Copilaria-i o adiere de vant.”

Galerie Foto – 31 de ani de la infiintarea Scolii Gen. Nr. 3

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic