Începe campania de vaccinare a populației și la Codlea. Unde vor fi aceste centre de vaccinare și cum se va proceda?

7
3.586 vizualizari
views

Administrația Publică Locală prin dispoziția primarului Mihai Cîmpeanu, având în vedere Ordinul comun al Ministerului Sănătății 2171 din 21.12.2020, a constituit Comitetul de Coordonare a campaniei de vacinare. Rolul comitetului este de coordonare la nivel local a campaniei de vaccinare.

Unde vor fi aceste centre de vaccinare și cum se va proceda?

Cele două centre de vaccinare unde populația se va putea vaccina vor fi în sălile de sport de la Școala Gimnazială nr 2 și Școala Gimnazială nr 3.

Din data de 15 ianuarie centrele vor deveni operaționale pentru faza a doua de vaccinare, campanie care se va derula pe următoarea perioadă de 6 luni. Președintele comitetului este administratorul public, Ștefan Ciolan Octavian.

Localitățile Ghimbav, Vulcan, Dumbrăvița și Holbav vor fi arondate centrelor de la Codlea, astfel:

 • Locuitorii din Ghimbav și Vulcan se vor vaccine la centrul de la Școala Gimnazială nr 2
 • Locuitorii din Dumbrăvița și Holbav se vor vaccine la centrul de la Școala Gimnazială nr 3.

Din punct de vedere organizatoric cele două secții de vaccinare vor fi autorizate de către DSP Brașov și au fost deja autorizate de către STS. Centrele vor avea zonă de recepție triere, sală de așteptare pre-vaccinare, sală de vaccinare și sală de post-vaccinare. Spațiile vor fi dezinfectate conform ordinului de ministru din două în două ore, scaune, mese și instrumentar.

Centrele vor fi dotate și cu generatoare de curent pentru cazurile excepționale în care se ia curentul. Va exista și o secție de vaccinare mobilă pentr persoanele care nu se pot deplasa.

Programul va fi de 12 ore, de la 8:00 la ora 20:00,  7 zile din 7, cu câte trei echipe în fiecare zi, program de câte 4 ore (medic + asistent)

Persoanele care vor să se vaccineze pot opta pentru programare prin medicii de familie, call-center sau prin prezentarea directă la centru, în funcție de numărul de programări din acea zi.

Mediatizarea se va face prin mijloace mass-media și prin distribuirea de pliante și afișe.

Vom reveni cu informații  în cel mai scurt timp.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

7 COMENTARII

 1. Am aflat unde se vaccineaza locuitorii din Dumbravita, Vulcan, sa. Dar cei din Codlea? Puteati sa mentionati macar ca nu se stie inca. Ca e Codlea info, nu-i asa?!?

  • Doamnă, aveți niște întrebări halucinante! Faceți mișto sau e doar pură prostie? E clar că cei din Codlea se vaccinează în Codlea, la cele două centre! Alte 4 localități sunt arondate la centrele din Codlea.

   • Nu e nici halucinant, nici prostie, nici mistocareala! Se pare ca dumneavoastra aveti o problema de comunicare in sensul in care traiti cu iluzia ca informatiile dvs. sunt perfecte. Dupa parerea mea, nu sunt. Daca locuiesc in Codlea, pe Campul alb, la ce centru voi fi arondat, samd. La cine ma inscriu? Pe un site cum s-a anuntat la radio sau la medicul de familie? Sau in alta parte? Dati informatii complete, corecte si nu ii jigniti pe cei care nu sunt exact de parea dvs! Oricum apreciez faptul ca din mai multe raspunsuri in care nu eram de acord cu dvs e primul care apare publicat la comentarii!

    • Dacă ați înțeles că vă vaccinați la Codlea și că trebuie să sunați medicul de familie, știți tot. Dacă nu sunteți înscrisă la un medic de familie (luăm în calcul și această variantă puțin probabilă) mergeți la centrul de vaccinare. De preferință unde vă este mai aproape. Ce e atât de greu?

 2. Bună!
  Singura mea întrebare este cum ar putea să se vaccineze cei care nu se pot deplasa sau se deplasează extrem de greu?!

Comments are closed.