Îmi iubesc inima, o campanie demarată în școli de Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov

0
1.528 vizualizari
views

Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov a demarat un proiect pilot dedicat copiilor, în școlile din Brașov, proiect ce vizează conștientizarea sănătății și corpului proprii. “Îmi iubesc inima!” este o campanie dedicată prevenției, protecției și sănătății inimii și va începe în Săptămâna Altfel în două școli din județul Brașov.

Am început cu inima pentru că suntem spital de cardiologie și în cadrul ambulatorului nostru de specialitate copiii primesc consult de cardiologie pediatrică, așa că am vrut să fim cât mai aproape de copii și în acest fel. Proiectul pilot Îmi iubesc inima! își dorește să explice pe înțelesul micuților cât de importantă este inima pentru funcționarea corpului nostru, este motorul activităților zilnice și vrem să îi învățăm din timp să fie conștienți și să aibă grijă de ea. Special pentru copii am pregătit un filmuleț animat care le dă detalii, pe înțelesul lor, despre funcționalitatea inimii, alimentație sănătoasă și importanța mișcării. Este prima noastră întâlnire din cadrul unei campanii mai mari pe care dorim să o inițiem în școlile din județul Brașov, acolo unde vom avea sprijin și deschidere” , a declarat Mihaela Gabor Naidin, director de marketing la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov.

Prima întâlnire cu elevii a avut loc vineri, 22 aprilie, începând cu ora 09:00, în cadrul Săptămânii Altfel, la Școala Germană din Codlea, unde peste 125 de copii au vizionat filmul, au pus întrebări și au participat la concursuri creative pe tema inimii.

Alexandru, 5 ani: „Inima mea e în piept, aici, de obicei nu o simt cum bate, dar când țipă cineva la mine bate foarte tare, ca o mașină de curse. Și atunci mă duc să mă joc cu frățiorul meu și imediat îmi trece.”

Timea, 5 ani: “Pe mine nu mă doare niciodată inima. Eu o folosesc ca să îi iubesc pe mami și pe tati cu ea. Îi iubesc foarte tare cu inima mea.”

Cristian, 6 ani: “Inima mea bate în toate părțile, o simt și aici și aici. Mai ales când joc fotbal o simt. Și o mai simt când o iubesc pe bunica.

Medeea, 10 ani: “Inima noastră este în partea stângă și bate de când ne-am născut. Noi trebuie să menținem inima sănătoasă și să mâncăm multe fructe și legume. Inima copiilor mici nu trebuie să stea în fum de țigară!”.

La finalul întâlnirii, copiii au desenat povestea inimii lor, iar desenele au fost premiate simbolic.

Mă bucură foarte mult inițiativa și mulțumim celor de la Spitalul de Cardiologie Clinicco că ne-au arătat cât de importantă este prevenția, care trebuie începută de la vârste foarte mici. Filmulețul a fost exact atât cât trebuie și pe înțelesul copiilor, iar feedbackul lor a fost foarte bun. Ne-am dori să continuăm această colaborare”, a spus Karmina Vlădilă, învățător la Liceul Teoretic Ioan Pascu din Codlea, secția germană.

Urmează ca pe 5 și 6 mai să aibă loc întâlniri cu elevii școlii 25 din Brașov.

DSC_0684 (Copy) DSC_0683 (Copy)DSC_0685 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic