Ia cu altiță, inclusă în patrimoniul UNESCO

0
74 vizualizari
views

Cămașa cu altiță sau ia românească reprezintă o moştenire transmisă, din dragoste şi cu dragoste, din generaţie în generaţie, iar de Ziua Națională a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO.

”De Ziua Națională a României, 𝐂𝐚̆𝐦𝐚𝐬̦𝐚 𝐜𝐮 𝐚𝐥𝐭𝐢𝐭̦𝐚̆ a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO! Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, reunit la Rabat, Maroc, a decis includerea dosarului ”Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova”, în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanității. Este un moment deosebit pentru noi toți și vreau să le mulțumesc public tuturor celor care au contribuit la această victorie, prin seriozitate și dăruire, și, mai ales, prin perseverență.” a transmis pe pagina sa de Facebook, deputatul Ana-Maria Cătăuţă, preşedinte al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Purtată de fete şi femei, pictată şi cântată în versuri, promovată asiduu, cu mândrie, inclusiv de Regină Maria şi Familia regală a României, cămaşa cu altiţă este unul dintre elementele identitare care ne dau forţă şi putere”, arată aceasta într-un comunicat transmis Agerpres.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic