Guvernul renunță la taxa pentru produsele cu mult zahăr. Ce alte modificări fiscale ar urma să fie operate de Executiv

0
55 vizualizari
views

Guvernul a renunțat la taxa pe zahăr. Și asta pentru că nu au găsit o modalitate prin care să o implementeze. Însă, se va veni cu măsuri fiscale complementare pentru a aduna bani la buget.

Guvernul a renunțat la planul de a introduce o acciză pentru produsele cu un conținut ridicat de zahăr, cum ar fi băuturi carbogazoase, din cauza dificultăților de aplicare, au declarat surse guvernamentale pentru Profit.ro.

De asemenea, Guvernul vrea să modifice impozitarea pentru microîntreprinderi în sensul aplicării unui sistem cu două cote de impozitare, în funcție de două praguri – cota de 1% pe cifra de afaceri să se aplice până la un prag intermediar, iar o nouă cotă, de 3%, pentru cele aflate între pragul intermediar și 500.000 de euro.

În privința unei noi creșteri a accizelor la tutun și alcool, Ministerul Finanțelor caută variante mai temperate, astfel încât să crească veniturile la buget cu un impact minim asupra industriilor respective. Accizele la alcool și tutun ar trebui majorate în baza unui calendar stabilit anul trecut de Guvern, agreat și cu companiile, iar o creștere acum ar reprezenta o încălcare a acestor calendare, mai scrie profit.ro.

Totodată, Guvernul vrea ca PFA-urile să achite contribuția la sănătate la venitul real, nu plafonat ca acum. În contextul eliminării cotei reduse de TVA de 5%, nivelul de 9% se va aplica pentru bunuri și servicii cum ar fi alimente, medicamente și dispozitive medicale, servicii din industria hotelieră, cultură.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ