Guvernarea PNL riscă să dinamiteze România. Cine va câștiga?

0
865 vizualizari
views

Următoarele câteva luni sunt vitale pentru cum va arăta România în următorii zece ani. Alegerile prezidențiale, alături de alegerile locale și parlamentare vor da direcția României pentru următorul deceniu. Înainte de alegeri este important să vedem unde ne aflăm, ca să înțelegem ce trebuie schimbat și ce trebuie păstrat.

Ce au însemnat ultimii trei ani pentru români?

Românii au cunoscut o creștere fără precedent a nivelului de trai. Aceștia au început să câștige salarii și pensii mai mari, să plătească rate mai mici și să poată agonisi atfel mai mult. Românii cu spirit antreprenorial au început să beneficieze de programe speciale, pentru a-și crește din ce în ce mai mult afacerile, iar românii aflați în momente de cumpănă au început să primească ajutoare sociale mai mari, pentru a reuși astfel să iasă din impas.

Ce au însemnat ultimii trei ani pentru companii?

Mediul de business s-a dezvoltat puternic în acești ultimi ani. Guvernul a micșorat impozite, a oferit fonduri U.E. pentru formarea angajaților și pentru dezvoltare și a mărit subvențiile pentru reintegrarea pe piața muncii a șomerilor de lungă durată. Practic, Executivul condus de Viorica Dăncilă a devenit în sfârșit acel partener pe care mediul de business și-l dorește și îl merită.

Ce au însemnat ultimii trei ani pentru România?

Sub guvernul Vioricăi Dăncilă, România a avut a doua cea mai mare creștere economică din U.E. Datoria guvernamentală, ca pondere din PIB, a scăzut în ultimii trei ani cu 2,3% iar absorbția de fonduri europene a crescut de la 7%, cât era în timpul guvernului Cioloș, la 32%.

E bine să știm unde am ajuns, cu multă muncă și profesionalism și la fel de bine este să înțelegem unde riscăm să fim aruncați, din răzbunarea unora care și-au setat ca obiectiv să distrugă tot ce PSD a făcut bine în ultimii ani.

Cum vrea PNL să distrugă progresele din ultimii ani?

Potrivit programului de guvernare al PNL, odată ce acesta va fi implementat nu vor câștiga românii și micile lor afaceri ci băncile, companiile din energie și, din punct de vedere al turismului, țările vecine.

Ludovic Orban și Florin Cîțu vor anularea OUG 114, ceea ce înseamnă rate mai mari pentru românii cu credite și un profit mai mare pentru bănci. PNL vrea de asemenea liberalizarea prețului la utilități, ceea ce înseamnă facturi mai mari pentru români, dar profituri mai mari pentru companiile din energie. Nu în ultimul rând, PNL dorește eliminarea tichetelor de vacanță, ceea cea va însemna o lovitură dură primită de români și de afacerile românești din domeniul turismului, dar totodată un cadou nesperat pentru țările vecine.

Iată de ce, înainte de a merge la vot, este necesar să conștientizăm ce avem. Tocmai pentru că riscăm să pierdem totul, din cauza celor care au dat jos un guvern, fără să îi intereseze că ce vor pune în loc va condamna țara la subdezvoltare.

Adrian Iatan, consilier județean PSD Brașov

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD
Executat de Zeiden Media Design SRL
CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic