Lucian Pătrașcu, președinte PSD Municipiul Brașov: ”Românii pot evalua singuri situația țării lor și pot lua decizia cea mai corectă, la vot”

0
757 vizualizari
views

România are una dintre cele mai mici datorii publice din U.E: 34,2% din PIB.

O confirmă Eurostat, care contrazice, în acest fel, una dintre cele mai vehiculate minciuni ale ultimilor ani, că PSD ar fi îndatorat țara.

”Încă din prima zi a guvernării PSD, mașinăria propagandistică s-a pus în mișcare pentru a eroda imaginea partidului care câștigase alegerile cu un procent zdrobitor. Dinspre partidele care pierduseră alegerile pentru că nu aveau un program clar, coerent, au început să curgă minciunile. Cea mai gogonată este cea a creșterii datoriei publice a României, pentru ca salariile și pensiile să poată fi plătite. În realitate, bani pentru pensii sunt suficienți, de vreme ce bugetul din care se fac aceste plăți a înregistrat un plus. Nici salariile crescute nu au periclitat bugetul statului, mai ales că erau necesare și au generat creștere economică.”, este de părere Lucian Pătrașcu, președinte al PSD Municipiul Brașov.

Potrivit Eurostat, România are, în continuare a patra cea mai mică datorie guvernamentală din Uniunea Europeană. Mai mult, aceasta continuă să scadă, din punct de vedere al procentului din PIB, o raportare mai corectă decât cea a sumelor. În semestrul al doilea din 2019, datoria guvernamentală a României a coborât la 34,2% din PIB. Este mai mică (cu 0,1% din PIB) decât în aceiași perioadă a anului trecut (când a fost 34,3% din PIB) și consistent mai mică decât în ultimul trimestrul al guvernării Cioloș (când a fost 37,3% din PIB).

”Românii pot evalua singuri situația țării lor și pot lua decizia cea mai corectă, la vot. Realitatea este că împrumuturile sunt ceva normal într-o economie sănătoasă. Ele presupun acordarea unor ratinguri, pe baza cărora încrederea externă se exprimă, aceea este imaginea fidelă a unei economii într-un singur indicator. Nu mai pomenește nimeni de împrumutul luat de la FMI în anii crizei, care a fost nejustificat și care nu s-a regăsit în economie. În schimb, sunt aruncate aceste dezinformări despre PSD. Am să vă dau totuși un exemplu de ”îndatorare” a României, în timpul PSD. România va folosi 500 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru creșterea accesului cetățenilor la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive, în special în zonele mai puțin dezvoltate. Programul vizează, de asemenea, creșterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie și îmbunătățirea eficienței cheltuielilor din sectorul sanitar. Asta după ce am împrumutat de la același organism, 250 de milioane de euro, iar în spitalele din țară au ajuns 14 echipamente Computer Tomograf (CT) şi 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN)”, subliniază Pătrașcu

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD
Executat de Zeiden Media Design SRL
CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic