Greu, dar nu imposibil! Robert Botea vrea să schimbe mentalitatea administrației la Vulcan

1
2.723 vizualizari
views

Robert Botea are 27 de ani și locuiește în Colonia 1 Mai, aparținând de comuna Vulcan. Este căsătorit și are o fetiță.

A luat decizia de candida ca independent la funcția de primar al comunei Vulcan având convigerea că aparatul primăriei trebuie să fie în slujba cetățeanului, nu invers.

S-a confruntat în trecut cu o situație ridicolă, atunci când pentru rezolvarea unei probleme a solicitat sprijinul unui consilier local, care după ce i-a ascultat problema i-a spus că nu vrea să supere din punct de vedere politic pe nimeni. El, ca simplu cetățean, s-a simțit frustrat de atitudinea consilierului care părea să se subordoneze unor interese de grup și a continuat să își caute dreptatea. Primarul nu l-a primit niciodată în audiență. Cum să fie închisă ușa primăriei la o doleanță a omului de rând?

Un primar este cel care ar trebui să asigure transparența aparatului administrativ. Un primar corect, cinstit și bun, are obligația de a-și ajuta locuitorii pe care îi reprezintă prin natura funcției.

Robert Botea vrea să schimbe această mentalitate învechită din comună, în care doar cu pile, relații sau legături de rudenie poți rezolva o problemă în comună.

Oamenii au dreptul să fie informați, iar la Vulcan nimeni nu aduce la cunoștință locuitorilor deciziile luate, propunerile de pe ordinea de zi la ședințele de consiliu, nici nu a existat vreodată o dezbatere publică. Comuna Vulcan, implicit Colonia 1 Mai, sunt într-o situație în care nimeni nu mai face nimic, însă la fiecare 4 ani, în perioada alegerilor, aceiași oameni vin să cerșească voturi și apoi dispar din peisaj.

Robert Botea crede că este vremea unui nou suflu, unei noi abordări de a face administrație. Da, locuim la sat, dar satul suntem noi, oamenii de aici, oameni care muncim cinstit și care vrem să se vadă că se face ceva și pentru noi. Robert Botea nu face promisiuni, însă are convigerea că poate schimba lucrurile. Despre ideile acestuia, proiectele pentru comună și schimbările pe care vrea să le aducă, într-un material viitor.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.