Germanii de la Continental angajează 200 de persoane la Brașov

0
1.872 vizualizari
views

Compania germană Continental este foarte activă la Braşov pe piaţa recrutărilor de personal. Potrivit reprezentanţilor companiei, până la finele lui 2014, fabrica deschisă de germani anul trecut la Ghimbav va trebui să ajungă la un efectiv de 700 de angajaţi de la 500 câţi numără în prezent. Germanii caută atât personal TESA, cât şi efective pentru producţie. Tot până la finele anului, Continental îşi va muta liniile de producţie din halele închiriate la Schaeffler, în Cristian, la noua fabrică de la Ghimbav.

angajari-continental-brasov-ghimbav

Germanii au investit 44 de milioane de euro în fabrica din judeţul Braşov inaugurată în octombrie 2013 şi care a devenit principala unitate de producţie a diviziei Fuel Supply a concernului german, urmând să colaboreze îndeaproape cu unităţile de la Dortmund şi de la Breba. În momentul atingerii capacităţii maxime, fabrica va produce şapte milioane de unităţi anual şi va avea peste o mie de angajaţi.

Concernul este prezent la Braşov încă din 2010, când a închiriat o hală de producţie de la acţionarul majoritar – Schaeffler.

În acest moment la Ghimbav se produc patru tipuri de pompe de combustibil (diesel, benzină, cu perii şi fără perii), care din punctul de vedere al carcaselor din plastic şi diverselor componente conexe reprezintă o varietate de câteva zeci de modele, iar în timp se va ajunge la sute de modele.

În uzina Fuel Suply de la Ghimbav, 80% dintre utilaje funcţionează în mod automat, iar aşa se explică nivelul mare de pompe produse cu un număr relativ redus de angajaţi.

Reduc emisiile de dioxid de carbon

Fiecare automobil care este alimentat de un motor cu ardere internă are o unitate de alimentare cu combustibil. În contrast cu pompa injectoare pe motor, pompa de alimentare cu combustibil se află în rezervor, unde motorul este aprovizionat constant cu carburant, în orice condiţii de conducere, inclusiv atunci când rezervorul este aproape gol şi în curbe sau în denivelări (în urcare sau coborâre). Soluţii inovatoare, cum ar fi pompele bazate pe cerere de combustibil fără perii (de asemenea fabricate în Braşov) aduc o contribuţie majoră, ridicând eficienţa energetică şi, prin urmare, reducând emisiile de CO2 ale unei maşini.

Unităţile comune de aprovizionare cu combustibil sunt de obicei calibrate pentru consum maxim, care are loc de fapt doar în 5% din timp. Prin urmare ele pompează prea mult combustibil pentru motor şi apoi pompează excesul înapoi în rezervor, ceea ce duce la o remaniere constantă a conţinutului rezervorului. O pompă de cerere are un dispozitiv de control electronic care calibrează cantitatea exactă de combustibil de care are nevoie motorul. Motoarele electrice fără perii utilizate în pompe au o durată de viaţă deosebit de lungă, susţin reprezentanţii concernului.

Se negociază şi cu Ford şi Dacia Renault

Clienţii fabricii de la Braşov sunt nume importante pe piaţa auto , cum ar fi BMW, Mercedes-Benz, Grupul Volkswagen, PSA Peugeot Citroen, Renault si Ford. Automobilele produse în România de Ford şi Dacia nu sunt echipate cu pompe de combustibil produse de Continental, însă există negocieri şi sunt speranţe ca în viitor şi aceste fabrici să devină clienţi ai noii uzine braşovene, a declarat Jose Avila, membru in bordul de conducere al Continental AG.

Sursa: regiuneacentru.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic