Fostul şef al poliţiei locale Codlea prins în flagrant

2
1.678 vizualizari
views

În data de 12 aprilie 2013, procurori de pe lângă Parchetul Tribunalului Braşov împreună cu lucrători ai DGA l-au prins în flagrant pe Drăgan STAN, colonel în rezerva, fost şef al Poliţiei Locale Codlea în perioada 2005-2008. Acesta a primit de la o persoană 400 euro pentru a interveni pe lângă oameni cu influenţă din conducerea MApN în vederea facilitării promovarii unui examen (iunie-iulie 2013), examen de angajare în structurile armatei.

În luna decembrie 2012, suspectul a pretins de la denunţător suma de 2000 euro şi aprimit 1200 lei. Ordonanţa procurorului prevede măsura de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile, scrie newsbv.ro

Colonelul în rezervă Drăgan STAN are mai multe antecedente, de la trafic de influenţă până la abuz de încredere şi înşelăciune, toate trecute sub tacere de către foştii subalterni de la Codlea. Astfel am aflat că domnia sa a făcut deseori presiuni asupra angajaţilor să împrumute bani pe numele lor de la bănci, iar alţi colegi să gireze creditele, cu promisiunea că el (Drăgan STAN) va plăti sumele. La acest moment, unuia dintre angajaţii Poliţiei Locale Codlea i se reţine rata lunară direct pe statul de plată. Manevrele nu s-au oprit aici. În anul 2007 în urma unei cereri aprobate, lângă sediul Poliţiei Locale Codlea urma să fie amenajată o rampă de gunoi ecologică în suma de 300 milioane. Se pare că banii au fost încasaţi, însă nici urmă de rampă ecologică.

Spre stupefacţia multora, sistemul de împrumuturi bancare ,,dacă e ordin cu plăcere fac un credit pe numele meu”  s-a moştenit şi de către succesorul col. Dragan STAN, mai noul Neagu Sandu, şi acesta fost şef al Poliţiei Locale Codlea.

Nici actualul şef nu este departe de a fi un exemplu demn de urmat. D-na Szinatovici Elena a fost cercetată într-un dosar penal în 2008 pentru purtare abuzivă. În fapt, aceasta a lovit un subaltern din cadrul serviciului Administraţie Publică Locală. Ulterior, a devenit sef al serviciului Politie Locală Codlea. Cu astfel de practici şi nereguli în formă continuată de către oameni care conduc un sistem de protecţie a cetăţeanului, poliţia locală din Codlea scade în credibilitate cu fiecare zi.

Tot la fel de adevărat este faptul că aceste ilegalităţi ies la lumină când aceşti oameni nu mai lucrează în sistemul de ordine publică. Cine îi acoperă şi de ce, rămâne o enigmă.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Sunt una dintre victimele acestui om si nu pot sa nu ma bucur de ceea ce s-a intamplat .Si la ora actuala platesc material,adica bani la banca, de pe urma abuzurilor lui.Daca o sa fie pedepsit nu e crestineste sa ma bucur,dar asta o sa fac.

  2. „Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.” Mihai Eminescu „

Comments are closed.