Formă extremă de protest, în justiție. Consilierii de probațiune fac GREVA FOAMEI

0
119 vizualizari
views

Consilierii de probațiune au ales o formă extremă de protest la adresa neajunsurilor din justiție. 130 de oameni au intrat în greva foamei.

Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune, afiliat Blocului Naţional Sindical, informează că sistemul de probaţiune se află într-o situaţie de criză, manifestată printr-o formă extremă de protest, respectiv greva foamei – asumată în data de 19.12.2023 de peste 130 angajaţi dintr-un sistem în care numărul total de angajaţi nu depăşeşte 690 de consilieri de probaţiune, clasă profesională ce face parte din familia ocupaţională Justiţie”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Blocul Naţional Sindical.

Astfel, Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune solicită de urgenţă Guvernului României semnarea memorandumului aprobat în şedinţa de Guvern din 18 decembrie, intitulat „Majorarea limitelor de credite bugetare aprobate pe luna decembrie 2023 pentru Ministerul Justiţiei”, precum şi transmiterea acestuia către Ministerul Justiţiei pentru punerea în plată a diferenţelor care decurg din drepturi salariale recunoscute prin semnarea OMJ-urilor individuale, semnate de Ministrul Justiţiei.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ