Fiecare călăreț și cal ascund o poveste – Concursul Național de Sărituri peste Obstacole

0
3.582 vizualizari
views

Federația Ecvestră Română și Clubul Ecvestru „163 Plopi“ din Prejmer au organizat, în perioada 2-4 Iunie 2017, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ecvestre din acest an, „Concursul Internațional de Sărituri peste Obstacole“, de categoria 1 stea.
Unul dintre oaspeții acestui concurs a fost juniorul bulgar, Vencislav Izov, care a încălecat 2 cai, Ezop și Hercules. Campion balcanic la Juniori în 2015, sportivul a fost cooptat, anul trecut, în Academia Călăreților Tineri, unde s-a antrenat cu unul dintre cei mai bine cotați călăreți din Germania, Franke Sloothaak.
La această competiție au participat peste 100 de cai din România, Croația, Bulgaria, Marea Britanie.
Centrul Ecvestru „163 Plopi”, gazda competițiilor de la Prejmer, s-a înființat în anul 2013. Are o capacitate de 120 de boxe pentru cazarea cailor și este printre puținele baze ecvestre din România, unde se organizează concursuri, sub egida Federației Ecvestre Române, a declarat președintele Federației Ecvestre Române, Vlad Bontea.

Prezent la evenimentul internațional de la Prejmer, Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a apreciat faptul că un sport atât de frumos are nevoie de susținere din partea ministerului pe care îl conduce, sportul fiind în ansamblu cel mai bun ambasador al unui popor.

Competiția s-a încheiat cu finalele Bronze Tour, Silver Tour, Vip Tour și Grand Prix Gold Tour, probă ce le-a oferit sportivilor oportunitatea de a se califica în Campionatul European de Juniori, care, anul acesta, se va desfășura la Samorin, în Slovacia.

VIDEO – Momente concurs ecvestru

DSC_0455 (Copy) DSC_0490 (Copy) DSC_0513 (Copy) DSC_0544 (Copy) DSC_0557 (Copy) DSC_0561 (Copy) DSC_0568 (Copy) DSC_0718 (Copy) DSC_0736 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic